Mooi WK twirlen voor Twirlteam Accelerando

09 april 2018 door Hennie van der Zouw
Mooi WK twirlen voor Twirlteam Accelerando

ZWIJNDRECHT - Afgelopen maandag keerde Tessa Veenstra, Nathalie Kreukniet, Cobi de Ruiter en Annemarie van Veldhoven weer terug op Nederlandse bodem. Zeer tevreden over het behaalde resultaat, kijken zij terug op een mooi Wereld Kampioenschap dat werd gehouden in Noorwegen. Tessa Veenstra was de vrijdag ervoor aan de beurt met haar onderdeel Super X strut, zij was één van de 24 geselecteerde meisje uit de maar liefst twintig deelnemende landen.

Vrijdag al vroeg in de ochtend waren zij opgestaan en richting de sporthal in Lillehammer vertrokken. Eenmaal daar aangekomen zijn de voorbereidingen voor Tessa haar optreden begonnen. Nog een paar keer de routine doornemen en een goede warming-up was het dan zover voor Tessa. Daar sta je dan als tien jarige in een hele grote sporthal om te laten zien wat je kan. Vol zelfvertrouwen betrad Tessa de wedstrijdvloer en heeft zij alles gegeven of haar routine zo goed mogelijk uit te voeren. Tevreden kwam Tessa na haar optreden de vloer af en gaf aan dat ze het geweldig vond om er te staan.

Haar clubmaatjes, vrienden en familie konden via de live-stream alles volgen. Waren er voor haar optreden de vele good lucks die binnen kwamen via de telefoon, na afloop regende het complimentjes. Het wachten op de bekendmaking was begonnen. Het was een zeer spannende tijd en uiteindelijk is Tessa geëindigd op een hele mooie negentiende plaats. Iets waar je heel erg trots op mag zijn. Helaas kwam Nathalie die meeging als reserve op het onderdeel I baton niet in actie, toch heeft ook zij van het hele leerzame avontuur erg genoten.

De overige dagen hebben we gekeken naar de overige optredens van zowel de Nederlandse equipe als die van de overige landen. Duidelijk is dat Amerika overheerst op bijna alle onderdelen behaalde zij de felbegeerde titel van Wereldkampioen.

De zondag voor ons vertrek hadden we nog een interview bij Atos rtv wat beide meiden ook heel leuk vonden. Tessa en Nathalie kunnen terugkijken op een zeer leerzame tijd waarvoor zij heel hard getraind hebben. Beide meiden nemen deze ervaring mee en hopen nog vele EK's en WK's mee te mogen maken met het Twirlen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.