Deel van Develpark ingericht als evenemententerrein

13 april 2018 door Hennie van der Zouw
Deel van Develpark ingericht als evenemententerrein

ZWIJNDRECHT - Het college van B&W van Zwijndrecht heeft besloten om een deel van het Develpark aan te merken als evenemententerrein. Het gaat om een stuk van het aanwezige parkeerterrein en om het JOP-terrein. Aan de gemeenteraad is gevraagd hiervoor een investeringsbudget beschikbaar te stellen.

Het evenemententerrein krijgt een semipermanent karakter. Dat wil zeggen dat er op het terrein meerdere evenementen per jaar kunnen plaatsvinden. En voor het overgrote deel van het jaar blijft het beschikbaar als parkeerterrein en als Jongeren Ontmoetingsplek (JOP).

Aantal aanpassingen
Wethouder Jolanda de Witte (Evenementen): "Onze inwoners en de gemeenteraad willen graag een evenemententerrein in Zwijndrecht waar grotere evenementen georganiseerd kunnen worden. Vorig jaar zomer was een locatie aangewezen voor het Wattan Festival maar toen stonden we met z'n allen na hevige regenval in de blubber. Door een aantal aanpassingen in het Develpark is dat in het vervolg te voorkomen. Bovendien kunnen we als gemeente hiermee meerdere evenementen ondersteunen."

Klaar voor Wattan Festival
Voordat het zover is, moeten er eerst werkzaamheden plaatsvinden. Het gaat onder meer om het verwijderen van een haag en het draaien van de twee Jongeren Ontmoetingsplekken. Ook wordt een deel van de grasbetontegels vervangen door betonstraatstenen, omdat die geschikter zijn voor evenementen. Het evenemententerrein zal  klaar zijn voordat het Wattan Festival in september 2018 plaatsvindt.
Om de plekken een aantal keren per jaar als evenemententerrein te mogen gebruiken, is ook een regeling in het bestemmingsplan nodig.

Besluit van gemeenteraad
De gemeenteraadsleden buigen zich op dinsdag 24 april tijdens de Politieke Markt over het financieringsvoorstel van het college van B&W.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.