Drie punten voor Albatros tegen Fortis

16 april 2018 door Hennie van der Zouw
Drie punten voor Albatros tegen Fortis

ZWIJNDRECHT - Albatros eerste team heeft de wedstrijd tegen het Zeeuwse Fortis met winst afgesloten. Bij 7-9 in de rust en een 12-15 achterstand halverwege de tweede helft leek koploper Albatros het onderspit te gaan delven. Te veel thuisspelers hadden het vizier niet op scherp, maar in de tweede helft werd er wat meer energie in de wedstrijd gestopt en kwamen steeds meer schutters tot scoren. Het thuispubliek ging op het zonovergoten veld achter de ploeg staan en zo werd de achterstand omgebogen naar een voorsprong. Via 21-19 voegde Albatros opnieuw twee punten toe aan het totaal.

Albatros 2 speelde een prima partij tegen koploper Fortis 2 en had de winst eigenlijk voor het grijpen. De voorsprong kon echter niet onoverbrugbaar gemaakt worden waardoor de Zeeuwse ploeg aan het elastiek bleef hangen. Bij 16-17 leek Albatros zelfs met lege handen te komen staan, maar een rake strafworp van Jasper betekende een dik verdiend punt.

Albatros 3 had de nodige moeite met Paal Centraal 2, maar gaf in het laatste kwartier bij een 14-14 stand gas en demarreerde naar een uiteindelijk 16-24 overwinning. Topscorers werden Laura en Tom met allebei een handvol treffers. Het kampioenschap kan nog in de maand april binnen gehaald worden. Het 4e schoot tekort tegen het uitgekookte Merwede 4 en de wedstrijd van het 5e ging op het laatste moment niet door. Wel was er winst voor senioren 6, 7 en 8.

A1 liet zich niet verrassen door PKC A3 en won met 21-15 onder meer dankzij vijf treffers van Britt. Koploper A2 klopte Swift A1 met de nodige moeite: 16-13. Geen overwinningen voor A3 en A4 tegen respectievelijk ADO A2 en Twist A3.

B1 kreeg een pak slaag van Merwede B1 (25-8), maar B2 pakte wel een punt bij PKC B4 (8-8). B3 speelde een prima partij op het hoofdveld en won met 11-9 van Vriendenschaar (B) B2. Ook zaalkampioen B4 won, Oranje Wit B5 werd met 6-3 het slachtoffer. C1 kende een doelpuntloze fase van 12 minuten maar scoorde er ruim voldoende om VEO C1 over de knie te leggen: 5-18. Geen winst voor C2, C3 en C5, maar wel een punt voor C4 dat met Vriendenschaar C3 de punten deelde (4-4).
D1 boekte een prima 9-16 overwinning bij Tempo in Alphen aan de Rijn en E1 boog een 2-7 achterstand om in een 17-13 overwinning op HKC E2. Bij de DEF-jeugd was er verder winst voor E3, E4 en F6 dat met 5-2 te sterk was voor DVS ’69 F2. Het kersverse team van coaches Karlijn en Nicoline heeft al twee van de drie wedstrijden in winst omgezet. Een prachtige 10-10 eindstand was er bij Merwede E2 tegen Albatros E2.

Fotobijschrift: Het nieuwe F6 heeft al twee van de drie wedstrijden gewonnen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.