BeestenBenders pakken flink aan bij voetbalvereniging Pelikaan

17 april 2018 door Hennie van der Zouw
BeestenBenders pakken flink aan bij voetbalvereniging Pelikaan

ZWIJNDRECHT - Voetbalvereniging Pelikaan aan de Middellijn vormt woensdag 25 april het strijdtoneel voor sportieve taferelen. Want die middag gaan de kinderen van De BeestenBende eerst het zwerfafval rond de vereniging te lijf, om vervolgens ook nog eens een opblaasbare hindernisbaan te bestormen. Een spannende race tegen de klok én elkaar…

De BeestenBende-leden verzamelen woensdagmiddag om 15.00 uur bij de voetbalvereniging. In hun vertrouwde teams gaan ze op jacht naar zwerfafval – een koud kunstje voor de getrainde BeestenBenders. Maar daarna wordt het menens, want dan wacht de stormbaan, die ze moeten overwinnen zonder ‘hun’ zwerfafval onderweg te verliezen. En alsof dat al niet zwaar genoeg is, gaan ze daarna ook nog met elkaar de strijd aan, bij de befaamde zwerfafval-race. Dat wordt dus flink aanpakken, die middag.

Het BeestenBende project
De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren) avonturen mee, binnen en buiten de gemeente. De BeestenBende is een (wetenschappelijk onderbouwd) concept waarbij kinderen actief invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is enige jaren geleden door ‘SBS Het Beste Idee van Nederland’ gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland.

De BeestenBende heeft nu ook haar eigen iPhone-app. Dus wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws, en als eerste foto’s en filmpjes kunnen bekijken? Download de BeestenBende-app dan hier: http://mijnbeestenbende.nl/bb-app.

Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.