Cambridge-succes DevelsteinCollege en PIT

19 april 2018 door Hennie van der Zouw
Cambridge-succes DevelsteinCollege en PIT

ZWIJNDRECHTSE WAARD / ALBLASSERDAM - Na 1,5 jaar werken was het ‘party time’ voor de PIT’ers die zich iedere woensdag hebben bekwaamd in het Cambridge Certificate op het DevelsteinCollege in Zwijndrecht. Eind 2017 deden ze examen en onlangs kregen ze uit handen van hun docente Harriette Kampman hun felbegeerde diploma.

Up-to-date
Cambridge heeft drie niveaus: voor het Certificate of Preliminary English zijn Elma Dronkers en Martine Slobbe geslaagd. Margot de Ruiter, Suzanne Barendregt, Lisanne van den Herik, Mariska Barendregt, Marja Nowé en Annemieke Berghout hebben het First Certificate of English op zak. Het Certificate of Advanced English is voor Thirza Romkes, Gaby van der Welle en Judith Berkhout.

“Ik vond het hartstikke leuk om te doen, mede omdat er docenten van het DevelsteinCollege meededen. Het was leerzaam en interessant en we hadden ook veel plezier. Naast dat ik dol ben op de Engelse taal, kwam de cursus Cambridge met het oog op de ontwikkelingen op ons kindcentrum op het juiste moment, want sinds dit onderwijsjaar geven we Engels in groep 1 tot en met 8,” vertelt Judith Berkhout, leerkracht groep 8, bovenbouwcoördinator en begeleider van kinderen met extra ondersteuningsbehoefte op kindcentrum De Schalm. “Ik spreek nu weer makkelijker Engels en mijn grammaticale kennis en woordenschat zijn weer helemaal up-to-date. Ik doe nu een master Educational Needs, maar eigenlijk mis ik de wekelijkse Engelse lessen. Dat is de verdienste van de docente: Harriette Kampman staat ontzettend enthousiast voor de groep en dat werkt zo aanstekelijk.”

Al twaalf jaar
Tijdens de diploma-uitreiking zette Harriëtte Kampman de PIT’ers in het zonnetje. "Ik ben super trots op de geslaagde collega's en wil alle deelnemers heel erg bedanken voor hun positieve bijdrage in de lessen. Ik zal hen enorm missen en hoop dat iedereen de opgedane kennis effectief toe kan passen, zowel privé als in hun werk.”

In september 2017 zijn er PIT’ers gestart met de cursus First Certificate of English waarvoor het examen is gepland voor juni. “Als DevelsteinCollege verzorgen we al twaalf jaar Cambridge onderwijs aan onze leerlingen op vmbo-t, havo en vwo en nu dus ook aan PIT’ers. De samenwerking tussen PIT kinderopvang & onderwijs en het DevelsteinCollege is ontstaan in het kader van nascholing en deskundigheidsbevordering, want Engels is ook in het primair onderwijs een steeds belangrijker vak,” besluit de docente.

Op de foto’s: Een aantal van de voor het Cambridge Certificate geslaagde PIT’ers met (rechts, zittend) docente Harriette Kampman van het DevelsteinCollege.

Party time voor de voor het Cambridge Certificate geslaagde PIT’ers.

Bron foto's: Pit.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.