F-teams Albatros goed op dreef

23 april 2018 door Hennie van der Zouw
F-teams Albatros goed op dreef

ZWIJNDRECHT - Er werd afgelopen zaterdag weer op alle niveaus gesport door de korfballers van Albatros. Opvallend in de grote lijst uitslagen waren de beide zeldzame overwinningen van F4 en F5. F4 won in Krimpen aan de IJssel met 3-16 van KOAG F2 en dat betekende de allereerste overwinning sinds het begin van dit seizoen in september 2017. De meiden en coaches waren terecht superblij.

F5 speelde thuis tegen PKC F8 en boekte een keurige 7-4 overwinning. Dit was de tweede winstpartij voor de jongens en meisjes van F5 en dat leverde hele leuke en blije beelden op. Er was zaterdag ook winst voor F2 en F6, maar verlies voor F3.

De E-tjes van Albatros waren zaterdag niet lekker op dreef want alleen E6 wist haar wedstrijd in winst om te zetten. E1 verloor met 10-8 van Kinderdijk E1 en kan de titel op haar buik schrijven. Ook E2, E3 en E4 liepen tegen een zeldzame nederlaag op.

Bij de D-teams was er een ruime 11-20 nederlaag voor hoofdklasser D1 tegen het sterke Die Haghe D1. Keurige overwinningen waren er wel voor D2 en D3 tegen Deetos D2 en PKC D4.
Albatros C1 haalde een punt bij het Lierse Valto C1 (8-8) maar had er misschien wel twee moeten hebben. Ook was er winst voor C4 en C5. B1 verloor met 11-17 van PKC B2 en kan zich nu opmaken voor de halve finale van de beker, komende dinsdag tegen KCC in Capelle a.d. IJssel.

B3 versloeg KCR B3 dankzij een prima eerste helft (7-5) en Conventus B3 en Albatros B4 deelden de punten (6-6). A1 liep in Sliedrecht tegen een slechte beurt aan en verloor met 11-10 van Merwede A1. De titelaspiraties kunnen nu de ijskast in. Koploper A2 kon niet winnen van de één-na-onderste en speelde met 16-16 gelijk tegen Luctor A1. A3 redde het net niet tegen Twist A2 (14-13).

Het G-team speelde twee leuke wedstrijden maar verloor beide partijen tegen Vitesse en DVO.
Bij de senioren waren er hele belangrijke winstpartijen voor senioren 2 en 4 in de strijd tegen degradatie. Het 2e won met 22-23 bij Merwede 2 en heeft inmiddels de slechte zevende plaats verlaten. Albatros 4 scoorde er lustig op los tegen Tiel ’72 3 en haakt dankzij de 24-13 aan bij de veilige zesde plaats. Albatros 3 is officieus al kampioen en al tien veldwedstrijden lang ongeslagen. Het feestje gaat binnenkort gevierd worden.

Albatros 6 en PKC 7 deelden de punten na een doelpuntrijke wedstrijd (19-19) en senioren 5 droogde het Bredase Terda 1 met 11-22 af. Het 7e versloeg Kinderdijk 4 gemakkelijk met 7-17.

Over de wedstrijd van het vlaggenschip kunnen we kort zijn; Albatros had een complete offday op het gigantisch groot ogende kunstgrasveld van Merwede. Door de 18-10 nederlaag blijft Albatros nog wel koploper maar nu komt de concurrentie er snel aan. Zaterdag wacht de belangrijke wedstrijd bij het inmiddels naar de 4e plek gezakte Achilles in Den Haag.

Fotobijschrift: beelden van korfbalacties op het Albatrosveld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.