Handbaldames sv Conventus geven Olympia’72 de eerste nederlaag

23 april 2018 door Hennie van der Zouw
Handbaldames sv Conventus geven Olympia’72 de eerste nederlaag

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen zondag tegenstander Olympia’72 het eerste puntverlies gegeven. Na langzaam op gang te zijn gekomen in de eerste helft, was het team in de tweede helft duidelijk de sterkere.

Voor de wedstrijd tegen Olympia moest sterk geïmproviseerd worden qua bezetting van het eerste damesteam: door verschillende afwezigheden werd het team aangevuld door Nadia en Lisa uit de B-jeugd en Kayleigh Vos, Renate du Buisson en Barbara van der Hoorn uit het tweede damesteam, terwijl de coaching over werd genomen door Chantal Klootwijk. Het gevolg van deze geïmproviseerde bezetting was dat het team nog niet op elkaar ingespeeld was, wat in de eerste helft duidelijk zichtbaar werd door slordig spel en speelsters die elkaar nog niet wisten te vinden. Zo eindigde de eerste helft dan ook in een 5 – 6 achterstand.

Gedurende de rust kreeg het team de opdracht om rustiger te spelen, waardoor het Zwijndrechtse spel aanzienlijk beter begon te lopen. Via verschillende loopwegen wist Conventus de verdediging van Olympia uit elkaar te trekken, wat diverse doelpunten op zou leveren. De invallers lieten zich hierbij ook zeer positief zien, met Barbara van der Hoorn die zelfs topscoorder werd en B-jeugd-speelster Nadia die zelfs wist te scoren. Zo wist Conventus de achterstand om te buigen in een voorsprong, welke aan het eind van de speeltijd met 15 – 11 zelfs vier punten bedroeg.

Foto-credits: Dirk van Beek / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.