Albatros maakt zich op voor slotfase veldcompetitie

07 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Albatros maakt zich op voor slotfase veldcompetitie

ZWIJNDRECHT - Na een week minder trainen en voor sommigen zelfs complete rust pakken de korfballers van Albatros de trainingen deze week weer op. Albatros maakt zich immers op voor een spannend slot van deze veldcompetitie.

Een aantal teams strijdt nog volop mee voor de prijzen waaronder C1 dat zaterdag om 11.30 uur de belangrijke wedstrijd tegen Valto C1 speelt. De wedstrijd in de Lier eindigde in 8-8, dus Albatros er is erop gebrand om nu de volle twee punten te pakken. A2 hoopt om 11.30 uur de punten tegen Tjoba A1 te pakken om zich zo nog in een goede positie te manoeuvreren voor de beslissende wedstrijd bij TOP A2. In de middag spelen koplopers senioren 5 en 6 hun thuiswedstrijd.

Het tweede seniorenteam heeft nog wat punten nodig om zich definitief veilig te spelen en wil zaterdag op RWA 2 revanche nemen voor het verlies van de heenwedstrijd (21-19 na een grote voorsprong). De wedstrijden van vóór de zaal zijn echter niet te vergelijken met de vorm die het tweede sinds de zaal heeft, dus een overwinning moet mogelijk zijn. 

Zaterdag om 16:00 uur begint de topper tussen Albatros en RWA 1. Na speelronde 11 staat Albatros bovenaan met 16 punten, gevolgd door RWA (15 punten) en Merwede (14 punten). De komende wedstrijd tegen RWA is alweer het vierde treffen dit seizoen. In september eindigde het doelpuntenfestijn in een 26-29 overwinning, in december verloor Albatros we na een off-day met 12-19 en in februari eindigde de zaalwedstrijd in een 19-19 gelijkspel. Een overwinning zaterdag kan een grote stap in de richting van een kampioenschap zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.