Albatros blijft op kampioenskoers

14 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Albatros blijft op kampioenskoers

ZWIJNDRECHT - Het eerste team van de korfbalvereniging Albatros blijft op kampioenskoers. Uitdager RWA uit Rhoon bleek op zaterdag 12 mei niet opgewassen tegen de vechtlust van de thuisploeg die dit jaar de titel  na drie jaar eerste klasseschap voor zich wil opeisen.

Beide teams kwamen op het warme kunstgrasveld op sportcomplex Develstein scorend langzaam op gang en de doelpunten bleken duur. Via 1-3 kwam Albatros rond de 20e minuut voor het eerst op voorsprong (4-3) en bouwde deze richting de rust uit naar 8-5. RWA bleef slordig in de afronding en Albatros had in Jurriën Kwaak wel een topscorer die acht keer doel trof. Bij 13-8 leek de wedstrijd gespeeld, maar bij 14-12 keerde de spanning nog even terug. Albatros speelde de wedstrijd gedecideerd uit en liet het applaus van het talrijk opgekomen publiek uiteindelijk voldaan over zich komen: 17-13. Met de wedstrijden tegen het in degradatienood verkerende Rust Roest en Kinderdijk voor de boeg lijkt de titel nu toch echt voor het grijpen.

Ook C1 deed goede zaken op weg naar de titel en deelname aan een eindtoernooi voor 1e klassers. Tegenstander Valto C1 nam de voorsprong, maar de thuisploeg sloeg al voor rust een redelijk gaatje (10-6). Na rust waren de doelpunten duurder, maar tussen de 11e treffer van Anouk en de 15e van Femke zaten te weinig Lierse treffers en dus werd Valto met 15-10 aan de kant gezet.

Albatros 2 en RWA 2 maakten er wel een doelpuntrijke wedstrijd van. Bij rust was er nog geen licht tussen beide teams (10-10) en in de tweede helft leek de Rhoonse tegenstander de wedstrijd naar zich toe te trekken. De ploeg van Vincent de Kreek gaf echter niet op en liet in de laatste minuut de 21-21 aantekenen. Albatros is nog op zoek naar een paar punten om zich veilig te kunnen spelen.

Er was winst voor kampioen senioren 3 (7-14 uit bij Olympia) en voor het 8e team (10-14 bij koploper  Nieuwerkerk),  het 5e versloeg Terda 1 met 19-9 en de hoogste score kwam zaterdag op naam van senioren 7 dat Kinderdijk 4 met 28-16 afdroogde. A1 deelde de punten met Oranje Wit A2 en A2 haakt af in de titelstrijd na de 15-17 nederlaag tegen Tjoba. 

Bij de aspirantenteams (B en C) maken B3, C4 en C5 nog kans op het kampioenschap. B3 won met 2-9 bij KCR B3, C4 haalde een nuttig punt tegen GKV C2 (6-6) en C5 versloeg Sporting Delta met 3-2. C2 versloeg DES C1 met 6-7 en ook C3 pakte een punt. B1 redde het niet tegen PKC/SWKGroep B2.
Dertien pupillenteams (DEF) van Albatros kwamen in het veld. Er waren zes nederlagen, maar er werd gewonnen door D2, D3, E5, E6, F1, F2 en F5.

Komend weekend zijn er geen korfbalwedstrijden vanwege Pinksteren. Albatros vertrekt met een grote groep jeugdleden en 27 leiders naar Boxtel voor het jeugdkamp, dit jaar getiteld Bombarie op Safari.

Fotobijschrift: actiefoto uit de wedstrijd Albatros-RWA

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.