Anna Rosmulder Nederlands Kampioen op de Brug

28 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Anna Rosmulder Nederlands Kampioen op de Brug

ZWIJNDRECHT - Bij de in Waalwijk gehouden Nederlandse kampioenschappen individueel toestelturnen meisjes en dames van de 3de divisie is Anna Rosmulder, lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O,  in de toestelfinale brug Nederlands kampioen geworden. Met een fraaie score van 11,450 punten lag zij beslag op de brugtitel van de jeugdcategorie . In de allround finale werd zij met 45,100 punten achtste.

Ramona van Lent bond de eindstrijd aan in de categorie pupil-2-N3. Met 54,683 punten eiste zij in het allround klassement het zilver op. In de toestelfinale kwam zij in actie op de onderdelen sprong en balk. Op sprong pakte zij met 13,450 punten het brons. Op balk eindigde zij op de vijfde plaats.

Milou Antheunisse completeerde het geheel. Bij de senioren turnde zij zich met 45,934 punten knap naar het zilver.

De 4de had haar strijdtoneel in Amsterdam. De turnsters verwerkten daar hun districtsfinale. Ook hier had de O&O-afvaardiging succes. In de toestelfinales werd Imara Kornelisse in de categorie pupil-2 met 13,950 punten op brug districtskampioen. Bij de pupillen-1 was het Amy Mc Murray die zich naar het erepodium turnde. Zij liet zich met 12,567 punten het zilver omhangen. Merel van Kerkhof viel eveneens in de prijzen Zij veroverde in de categorie jeugd-2 het wel verdiend brons. 

In de allround finale van de senioren eiste Demelza Morauw het brons voor zich op. Zij turnde 43,700 punten bijeen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.