Albatros huldigt weer twee kampioenen

28 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Albatros huldigt weer twee kampioenen

ZWIJNDRECHT - De korfbalvereniging Albatros heeft zaterdag drie nieuwe kampioenen begroet, maar slechts twee daarvan gehuldigd. C1 won de wedstrijd bij Vitesse met 7-13 na een 6-2 achterstand en is nu officieel kampioen. De taart en de bloemen volgen na de thuiswedstrijd komende zaterdag tegen VEO. Het team van Margreet heeft hiermee deelname aan het Eindtoernooi in Nuenen afgedwongen en nog belangrijker, promoveert naar de Hoofdklasse.

Er waren op het snikhete Albatrosveld twee teams die wel gehuldigd werden. B3 maakte er tegen ’t Capproen B2 een spannende strijd van. Na een 3-3 ruststand bleef er lange tijd een 5-6 tussenstand op het scorebord staan, maar Floor, Amber en Pepijn maakten een eind aan de zenuwen van met name de ouders. Albatros won met 8-7 en dus waren er bloemen, bekers en taart voor Amber, Amber, Daan, Floor, Iris, Kim, Kim, Merel, Noah, Pepijn en de trainsters Nicole en Suzanne.

Voor Suzanne werd het sowieso een succesvolle dag, want evenals Nicole, werd ook zij met haar eigen seniorenteam kampioen. De wedstrijd van het vijfde tegen Scheldevogels 2 werd niet bijster spannend, maar de vreugde was er niet minder om. Het team van Bart Buitendijk won met maar liefst 28-12 en dus konden de bloemen uitgedeeld worden!

Ook senioren 1, senioren 6,  C4, D2 en F6 blijven op kampioenskoers. Het 1e won de zware uitwedstrijd bij Rust Roest met 16-18. Albatros kwam in Eindhoven bij 29 graden Celsius op een 5-1 achterstand en na tien minuten in de tweede helft leek het doek bij 14-8 definitief te vallen. Albatros hervond zich echter toch en coach Steven de Graaf bracht de juiste wissels in. Via 15-10 en nog 20 minuten te spelen kwam er meer beleving en werd de achterstand omgebogen. Bij 16-16 was het de eer aan supersub Boris om het vonnis te vellen en met zijn twee afstandstreffers hield hij de titeldroom levend.

Het 6e won met 17-16 van DeetosSnel, C4 klopte ACKC C2 met 4-3, D2 versloeg Oranje Zwart D1 met 8-7 en alleen F6 had een makkie (13-2 tegen SKV F2).

Goede zaken deden ook senioren 2 en 4. Het 2e speelde zich in veilige haven dankzij een duidelijke 15-21 winst bij Rust Roest 2. Het 4e klopte naaste belager Vitesse 3 duidelijk met 21-14 en mag blijven hopen op lijfsbehoud. Kampioen senioren 3 zag Laura acht keer scoren tegen WION 4 (28-14), Dennis Nelisse kwam in drie verschillende wedstrijden in actie en scoorde deze zaterdag maar liefst 13x.
Geweldig knap waren de winstpartijen van B2 (9-10 bij ACKC B2) en A3 (8-10 bij HKC A3) die met de nodige invallers aan moesten treden. Prima overwinningen ook voor A4, D3, E1, E3, E5, E6 en F2. E1 scoorde 23 maal en F2 had zelfs 24 treffers. D1 versloeg Nieuwerkerk D1 netjes met 11-15 na een super eerste helft.

De welpen van Albatros en KCR speelden een heuse wedstrijd op het grote korfbalveld en dat was voor sommigen best nog even lastig. 

Fotobijschrift: de kampioenen S5 en B3

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.