vredespaal komt terug

14 oktober 2009

ZWIJNDRECHT -De vredespaal in Zwijndrecht houdt al geruime tijd de gemoederen in de Zwijndrechtse politiek bezig. Twee raadsleden Mw v/d Velde en Dhr. Moorman hadden hierover in April al vragen gesteld aan wethouder van Steekelenburg.

Mw van de Velde had naar aanleiding van vragen over de Vredespaal in de gemeenteraad door dhr. Moorman gevraagd waar de plaquettes waren gebleven die ook tijdens de verbouwing verdwenen waren. Deze week werd het antwoord op aangeven van de LCM (lijst Chris Moorman) besproken in de carrousel. Dhr Moorman spitse zich vooral toe op de vredespaal terwijl Mw van de Velde zich richtte op de plaquettes. Alle fracties betreurden het dat de vredespaal verdwenen was.

Op de vraag van Dhr Moorman aan hun om een nieuwe paal te laten komen lieten PvdA en CDA weten dit niet een goed plan te vinden. Toch was het voorstel van CuSGP  dat de gulden midden weg op ging. Waarom niet als project een nieuwe laten vervaardigen door de afdeling techniek uitgevoerd door leerlingen van het LOC.


De wethouder vond dat laatste een prima idee en bood nogmaals zijn excuses aan voor het kwijtraken van de vredespaal en de plaquettes, hij deed de toezegging dat hij zich voor de vredespaal en de aangedragen locatie zou inzetten. Op vraag van ABZ een nieuwe plaquette te maken ging hij niet in. Er werd besloten de genoemde  mensen op de verdwenen plaquette op de hoogte te stellen dat dit gebeurd was.
 
Dhr. Moorman was tevreden met de toezegging van de wethouder en was blij dat zijn vasthoudendheid beloond werd en zijn locatie aan de begraafplaats Jeroen Boschlaan gehonoreerd werden. Ook het feit dat leerlingen aan dit project gaan werken stemde hem tevreden omdat dit aansloot op het vredesonderwijs wat in het verleden aan de vredespaal gekoppeld was. 
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.