Albatros C1 bekroont superseizoen met winst in Nuenen

11 juni 2018 door Hennie van der Zouw
Albatros C1 bekroont superseizoen met winst in Nuenen

ZWIJNDRECHT - Albatros C1 heeft na een superdag in het Brabantse Nuenen het eindtoernooi van de 1e klasse C-jeugd gewonnen. De promotie naar de Hoofdklasse was door de ploeg van Margreet de Bondt al binnengehaald met het eerdere kampioenschap in de voorjaarscompetitie. Op zaterdag 9 juni werd op het mooie en zonovergoten veld van NKV Nuenen door acht ploegen uit heel Nederland gestreden om de eretitel en de trofee.

In de eerste poulewedstrijd van het prima georganiseerde toernooi nam het team van Margreet en gelegenheidscoach Eddo Bakker het op tegen Fiducia. De wedstrijd tegen de Utrechtse ploeg werd overtuigend met 12-7 gewonnen. Tegen het Friese CSL kostte het Albatros meer moeite om te scoren, maar er werd toch met 7-2 gewonnen. Veel spelers kregen last van de warmte en ook bij Albatros was er last van pijntjes.

Doordat zowel Albatros als Nieuwerkerk beide poulewedstrijden had gewonnen, betekende dit dat de laatste poulewedstrijd tegen de blauw/zwarten de beslissing zou brengen over de finaleplek. Albatros had aan een gelijkspel genoeg om door te gaan naar de finale, terwijl Nieuwerkerk moest winnen. Nieuwerkerk nam brutaal de leiding, maar bij rust waren de ploegen in balans (5-5). Na een achterstand van 5-7 kon Albatros echter toch aanhaken. Nieuwerkerk nam opnieuw voorsprong, maar via 7-7- en 8-8 braken de slotminuten aan. Een prachtige eenhandige doorloopbal van Anouk besliste de wedstrijd met 9-8 in het voordeel van Albatros C1. De supporters die met twee bussen mee waren gereisd konden hun ploeg dus nog een keer aanmoedigen en toezingen in de finale tegen ASVD uit Dronten.

In deze finale kwam Albatros op voorsprong en de rust brak aan met een 5-4 stand in het voordeel van de rood-witten. ASVD kon de Zwijndrechtse ploeg tot 7-5 nog enigszins bijhouden, maar daarna was Albatros ‘los’ en scoorde uit alle hoeken terwijl ASVD van het scoren afgehouden werd. De reserves mochten minuten maken en de jarige Jorien scoorde na een prachtige actie nog een doorloopbal. Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter klonk bij 13-5 en toen kon het feest van de Albatrossers losbarsten.

De winst was de kroon op een geweldig seizoen van Anouk, Damian, Daphne, Femke, Jorien, Marèl, Rick en Thomas, de coaches Margreet en Eddo, begeleiding Lisette en Esther en de reserves Fleur, Lisa, Rens en Rick! Na de prijsuitreiking reden de twee bussen terug naar Zwijndrecht waar de ploeg door veel Albatrossers op sportcomplex Develstein met een erehaag werd onthaald. Bij Albatros werd het feestje nog voortgezet met het jaarlijkse paalschiettoernooi.

Het paalschiettoernooi startte dit jaar vanwege de verplichtingen van C1 pas om 16 uur voor de allerjongsten van de club. Na het eten en de huldiging van C1 ging het toernooi verder en rond de klok van 23.45 uur werd de finale beëindigd. De winnaars in de diverse categorieën werden:  Luuk en Sven (F-jeugd), Esmee en Lisanne (E-jeugd), Linde en Tara (D-jeugd), Esmee en Femke (C-jeugd) en Anouk en Ginger (B-jeugd). De finale bij de A-jeugd/senioren werd gespeeld tussen de dames Anniek en Jasmijn en de heren Dennis en Michel. De mannen wonnen met 23-29 en dragen een jaar de titel van Paalschietkampioen.

Zo kon Albatros een week na de deceptie van het gemiste kampioenschap van het vlaggenschip toch een geweldig succes en een prachtige sportdag bijschrijven in de boeken. De sfeer rondom het toernooi van C1 was geweldig en ook het paalschiettoernooi werd evenals voorgaande jaren een drukke en gezellige happening.
Komende week bereid de korfbalclub zich voor op het schoolkorfbaltoernooi dat op zaterdag 16 juni op de velden zal plaatsvinden.

Foto: C1 viert de winst in Nuenen

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.