AED bij gemeentehuis dag en nacht beschikbaar!

13 juni 2018 door Hennie van der Zouw
AED bij gemeentehuis dag en nacht beschikbaar!

ZWIJNDRECHT - Samen maken we Zwijndrecht 6-minuten-proof. Vandaag is de AED bij het gemeentehuis buiten geplaatst. De AED is nu 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar. Een belangrijke stap, want reanimeren redt levens! Bij een hartstilstand is directe hulpverlening in de eerste zes minuten cruciaal om de kans op overleven te vergroten.

Iedereen die kan of wil leren reanimeren/defibrilleren is van groot belang voor het redden van levens. Twee jaar geleden heeft de gemeente Zwijndrecht zich aangesloten bij Stan, the CPR network (voorheen Hartveilig Wonen). Vrijwilligers die kunnen reanimeren worden via dit burgerhulpverleningssysteem door de meldkamer (112) opgeroepen om te beginnen met reanimeren totdat de ambulance ter plaatse is. Met als doel meer levens te redden.

Oproep: sluit je aan of verplaats de AED
Al bijna 400 mensen in Zwijndrecht hebben zich aangemeld, maar we zijn nog altijd op zoek naar meer vrijwilligers én beschikbare AED's. Voor een goed dekkend netwerk in alle wijken zijn we vooral op zoek naar AED's die ook buiten kantoortijd beschikbaar zijn. Juist 's nachts en 's avonds zijn reanimaties het meest nodig.

Wethouder Jolanda de Witte: "Ik hoop dat meer bedrijven en organisaties ons voorbeeld volgen en hun AED plaatsen op een plek waar hij 24 uur per dag beschikbaar is. Iedereen, jong en oud, kan ineens in nood verkeren en hulp nodig hebben. Dus ben je inwoner en kan je reanimeren? Of heeft jouw organisatie een AED die beschikbaar is? Meld je aan bij het netwerk. Samen maken we Zwijndrecht 6-minuten-proof!" 

Fotobijschrift: Wethouder Jolanda de Witte (Gezondheid) toont de AED die geplaatst is aan  het gemeentehuis aan de kant van de Burgemeester de Bruïnelaan naast de ingang van de garage.

Meer informatie? Kijk op https://thecprnetwork.com/nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.