Ongekende hoogte voor O&O-Topsportafdeling

25 juni 2018 door Hennie van der Zouw
Ongekende hoogte voor O&O-Topsportafdeling

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT - Bij het in het Rotterdamse Ahoy gehouden turnfestijn “The Dutch Finals” vonden o.a. de Nederlandse kampioenschappen voor diverse disciplines plaats. De Zwijndrechtse Turnvereniging O&O was daarbij vertegenwoordigd op een drietal fronten. De opmerkelijkste prestatie kan worden toegeschreven aan de O&O-topsportafdeling. De elftellende afvaardiging  wist beslag te leggen op maar liefst vijftien nationale titels. Daarbij eisten de turners nog eens twaalf zilveren en tien bronzen medailles voor zich op.

De nationale titels en overig eremetaal kwam op naam van:
Bart Deurloo – allround, vloer, brug en rek – 1ste, voltige –  2de, Frank Rijken – allround, rek – 2de, vloer en brug –  3de, Boudewijn de Vries – rek 3de, Anthony van Assche – 3de (alle vier eredivisie – senior), Lars Vos – voltige – 1ste, allround en ringen – 2de, brug – 3de, Wesley de Haas – ringen en sprong 1ste, vloer en brug – 2de, Luuk Huernink – brug – 1ste, voltige en rek – 2de , allround, vloer en ringen – 3de, (alle drie eredivisie – junior-II), Jordi Hagenaar – allround, voltige, ringen en rek – 1ste, brug – 3de, Marijn de Veer – vloer – 1ste, allround en ringen – 2de, voltige 3de, Jarien Fokkens – sprong en brug – 1ste (alle drie eredivisie – junior-I), Mitchel de Haas – sprong – 2de (eredivisie – jeugd).

Naast deze nationale titelstrijd van eredivisie bond jongens/herenselectie ook de strijd aan  voor de AHOY-cup. Ook hierbij waren de O&O-turners met twintig medailles bijzonder succesvol. De medailles werden omgehangen bij Thijs Oosterling – allround en voltige – 1ste, vloer en ringen – 2de, rek – 3de, Bart de Ruiter – voltige en sprong – 2de, allround en ringen – 3de, Jens van der Helm – brug – 2de (alle drie 1ste  divisie-senior), Dennis Swinkels – vloer en ringen – 1ste, sprong – 2de, brug – 3de, Ruben Reedijk – vloer en ringen – 2de, Bram van Gemert – voltige – 1ste, allround – 3de (alle drie 1ste divisie-junior-II), , Levi Pot – allround – 2de, Aaron Enser – allround 3de (beiden 3de divisie-pupil)

De dames namen tijdens dit weekend eveneens deel op diverse fronten. De beste prestatie werd geleverd door Papendrechtse Naomi Visser. Zij kwam uit in seniorklasse van de eredivisie. Allround kwam zij slechts weinig tekort voor het eremetaal. Zij eindigde met 49,000 punten op een vierde plaats. In de toestelfinale brug dronge zij wel door tot het ereschavot. Met 13,050 punten lag zij beslag op het brons.
De dames ritmische gymnastiek kwamen in actie met een tweetal groepen bij groepswerk. Na een wat teleurstellend optreden met hun oefeningen met hoepel revancheerden zij zich op het onderdeel keuzemateriaal. Beiden ploegen maakten hierbij gebruik van twee touwen en drie ballen. O&O-2 bestaand uit Estee Kraaijeveld, Noa Reijnmers, Mirjana Urosevic, Fenne en Mea Dijkstra veroverde met haar compositie het zilver en O&O-1 samengesteld met Tessa de Vroomen, Tessa van den Bergh, Lente Zwaal, Ilse van Dam, Cheryl van de Perk en Rosalie van den Berg pakte het brons.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.