Woning Van Eedenstraat gesloten vanwege hennepkwekerij

03 juli 2018 door Hennie van der Zouw
Woning Van Eedenstraat gesloten vanwege hennepkwekerij

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Dominic Schrijer van Zwijndrecht sluit een woning in de Van Eedenstraat vanwege de vondst van een hennepkwekerij in het pand. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een melding van een inbraak. In de woning trof de politie een professioneel ingerichte hennepkwekerij aan met 271 planten die net waren geoogst. De gehele kwekerij is direct geruimd. De woning is gesloten van 28 juni tot en met 28 september 2018.

Sinds 1 mei 2018 treedt de gemeente hard op tegen eigenaren of huurders van panden waar een hennepkwekerij is gevestigd of drugshandel plaatsvindt. Dit kan inhouden dat een pand gesloten wordt. De woning in de Van Eedenstraat is de eerste woning in Zwijndrecht waar dit gebeurt. Burgemeester Schrijer wil met het sluiten van panden de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal aan criminelen en buurtbewoners afgeven dat er wordt opgetreden tegen hennepteelt en drugshandel in panden.

Uniforme en regionale basisaanpak
Het sluiten van panden op grond van artikel 13b Opiumwet maakt onderdeel uit van de regionale integrale basisaanpak van de hennepteelt. Deze uniforme basisaanpak werd in maart 2018 door alle gemeenten in de regio ingevoerd, op initiatief van de regionale werkgroep hennep van het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) onder leiding van burgemeester Schrijer.

Gevaar voor openbare orde en veiligheid
Hennepteelt in woningen is illegaal, strafbaar en leidt tot gevaarlijke situaties voor bewoners en omwonenden. De kans op brand en lekkage is groot. Gebruikte apparatuur is veelal brandgevaarlijk. Stroom wordt ondeugdelijk afgetapt en het elektriciteitsnetwerk overbelast. Criminelen die zich bezighouden met hennepteelt gebruiken onderling veel geweld en trekken mogelijk meer criminaliteit aan. Bewoners kunnen worden gechanteerd of bedreigd. Hennepteelt en drugshandel leveren een gevaar op voor de openbare orde en veiligheid.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.