Aaien of griezelen op kindcentrum Dribbel

20 juli 2018 door Hennie van der Zouw
Aaien of griezelen op kindcentrum Dribbel

ZWIJNDRECHT - De peuters en bso-kinderen van kindcentrum Dribbel van PIT kinderopvang & onderwijs hebben bijzondere gasten op bezoek gehad. Een schildpad, wurgslangen, een gekko, hagedissen en een vogelspin kwamen samen met hun begeleiders van reptielenzoo Exotus Serpenti langs voor een nadere kennismaking.

De kinderen en pedagogisch medewerkers van PIT stellen de programma’s van de vakantie-bso’s met elkaar samen. Doel is van iedere vakantiedag een feestje te maken. Als thema voor deze zomervakantie is gekozen voor ‘Van cactus tot cobra’ en binnen dat thema organiseren de kindcentra van alles voor de kinderen. Monique van Geldorp, manager kinderopvang: “De bso-kinderen van Dribbel vonden de reptielen geweldig. Sommigen griezelden in eerste instantie een beetje bij de slangen, maar uiteindelijk hebben ze alle dieren aangeraakt en de slangen, gekko en hagedissen zelfs op schoot gehad of vastgehouden. We hebben ook de peuters van Dribbel uitgenodigd om te komen kijken naar de reptielen en zij vonden het iets spannender, maar hebben toch ook de dieren durven aaien.”

De medewerkers van Exotus Serpenti wisten veel over alle dieren te vertellen. “Ze zijn helemaal vertrouwd met hun reptielen,” vindt Monique van Geldorp. “Zo kroop een van de slangen eerst in de nek van de verzorgers en daarna in haar mooie bos krullen. Jasper, een van de kinderen, zei toen dat ze beter antiklitshampoo kon gebruiken. Alle kinderen waren enthousiast. Wat we verder nog op het programma hebben staan? De zomer vieren in natuurspeeltuin de Speeldernis, ravotten in het Plaswijckpark, spelen en pannenkoeken eten bij de Oude Maas, een workshop van Mad Science en nog veel meer.”

Op de foto’s: Bijzonder bezoek voor de peuters en bso-kinderen van kindcentrum Dribbel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.