Veilig op de elektrische fiets voor senioren

22 augustus 2018
Veilig op de elektrische fiets voor senioren

ZWIJNDRECHT - Het is goed toeven in Zwijndrecht, zo mooi gelegen aan het water en vlakbij de historische binnenstad van Dordrecht. In Zwijndrecht zelf worden het hele jaar rond verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Maar als je al met pensioen bent of aan het afbouwen bent, voel je vast eens de behoefte om op een mooie dag op de fiets te stappen en de wind door je haren te voelen. Bijvoorbeeld voor een mooie tocht door Nationaal Park De Biesbosch. Een elektrische fiets kan je reikwijdte vergroten, als je slecht ter been bent. Daarom organiseert de gemeente Zwijndrecht samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Drechtsteden een informatiedag over elektrische fietsen voor senioren. Deze vindt plaats op donderdag 23 augustus 2018.

Voordelen elektrische fiets
Zoals eerder vermeld, kan een elektrische fiets je reikwijdte flink vergroten. Zeker voor senioren, die soms moeite hebben om lange afstanden af te leggen. Dankzij de elektrische ondersteuning fiets je licht en comfortabel en leg je makkelijk kilometers af. Ook in vervelende omstandigheden, zoals bergop of tegenwind. Als je slecht ter been bent, is een elektrische fiets een waardevolle toevoeging. Daarnaast is de accu van een elektrische fiets recyclebaar en dus duurzaam.

Opfriscursus verkeersregels
Tijdens de informatiedag krijg je een opfriscursus verkeersregels. Verkeersregels blijven immers veranderen en verkeerssituaties ook. Daarbij neemt het verkeer in Nederland alleen maar toe, zeker in de drukke omgeving van de Drechtsteden. Hoe goed je jouw omgeving ook denkt te kennen, een moment van bewustzijn over de huidige stand van zaken is altijd nuttig. Er wordt gekeken naar bebording op de fietspaden, en ook naar de levensgevaarlijke dode hoek van vrachtwagens.

Onder begeleiding bekend raken met de elektrische fiets
Het bereiden van een elektrische fiets vergt wat oefening, want het werkt toch allemaal net iets anders dan je gewend bent van het gewone rijwiel. Medewerkers van de informatiedag begeleiden je bij tijdens het oefenen op een speciaal parcours. Hier kun je bekend raken met de zwaartepuntverdeling van zo’n elektrische fiets en leer je hoe je je evenwicht kunt houden. Een rit door de wijk onder begeleiding behoort ook tot de mogelijkheden.

Leverancier aanwezig
Tijdens de informatiedag is er ook een leverancier van de zogenaamde e-bikes aanwezig. Zij laten je hun producten uitproberen en kunnen advies geven over welke e-bike het beste bij jou past. Besluit je dat je graag een elektrische fiets wil, denk dan ook even aan energieprijzen vergelijken zodat je accu je niet op een dure stroomrekening komt te staan. Heb je al een e-bike, maar wil je wel graag meedoen aan de informatiedag, neem dan jouw eigen fiets mee. Niet alleen kun je dan nog betere persoonlijke adviezen krijgen, ook is het fijn voor anderen die graag op een van de proeffietsen willen testrijden dat ze eerder aan de beurt zijn.

De omgeving aan je voeten
Na de opfriscursus en de persoonlijke adviezen ligt de omgeving van Zwijndrecht werkelijk aan je voeten. Een ritje naar De Biesbosch, het mooie plaatsje Willemstad of op de fiets naar De Kuip: het kost je helemaal geen moeite meer. Zet natuurlijk wel altijd je elektrische fiets goed op slot, ze zijn immers populair bij het dievengilde. Een goede verzekering is zeker geen overbodige luxe.

Gratis
Een bezoek aan de informatiedag is gratis. Er is koffie en lunch voor de aanwezigen. Aanmelden is wel verplicht. De informatiedag duurt van 10.00 tot 15.00. Het is belangrijk dat je WA verzekerd bent wanneer je meedoet, dit in het geval er schade ontstaat aan de proeffietsen. Klik hier voor meer informatie

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.