Dameshandbalselectie sv Conventus vindt in Robin Schellevis een nieuwe coach

27 augustus 2018 door Josette Huisman
Dameshandbalselectie sv Conventus vindt in Robin Schellevis een nieuwe coach

ZWIJNDRECHT - De handbaltak van sv Conventus heeft voor de damesselectie een nieuwe trainer/coach gevonden. Vanaf het begin van het nieuwe seizoen zal Robin Schellevis trainen en coachen.

Schellevis is geen onbekende binnen Conventus: twee jaar geleden kwam hij bij de vereniging om het tweede damesteam te coachen. Daarnaast is hij vorig jaar ook zelf weer gaan handballen, in het tweede herenteam van de op Sportcomplex Develstein gevestigde vereniging.

Conventus’ eerste damesteam heeft een bewogen seizoen achter de rug: diverse belangrijke speelsters stopten in de zomer van 2017, terwijl het team juist promotie naar de eerste klasse af had gedwongen. Het team was op het veld dan ook kansloos, waarna het in de zaal nipt klassebehoud veilig kon stellen. In het voorjaar werd het team dan ook in een lagere klasse ingedeeld, waar direct alles werd gewonnen. Het kiezen van de juiste klasse was voor komend seizoen dan ook een grote uitdaging.

“We hebben er voor gekozen om ons in de tweede klasse in te schrijven, de klasse waar het team in speelde voordat het naar de eerste klasse promoveerde,” zei Schellevis. “We zijn van mening dat dit een klasse is die goed bij het team past, onder andere vanwege de doorstroming vanuit de jeugd en dat de belangrijkste speelsters zijn gebleven. We zullen niet direct voor het kampioenschap gaan, maar we willen echt handballen met een blik op de toekomst.”

Met zijn 22 jaar wordt Schellevis zeker een opvallende verschijning naast de lijn: in vergelijking met andere coaches zal hij zonder twijfel de jongste zijn. Toch past het coachen van het team goed in zijn straatje: eerder was hij al druk bezig met de CIOS opleiding tot allround sport- en bewegingscoach  en start hij binnenkort een extra zelfstudie. Om zijn onervarenheid op te vangen krijgt hij ondersteuning van Silvio Hazel, zelf coach van de damesselectie van HVOS uit Spijkenisse.

“Het is erg fijn om Silvio bij dit avontuur te betrekken,” vervolgde Schellevis. “We zullen regelmatig contact hebben, maar hij zal in principe niet naast de lijn staan. Ik ben natuurlijk nog maar 22 en heb wel wat ervaring, maar dankzij deze samenwerking kan ik gebruikmaken van zijn kennis en ervaring, waarmee ik mijn zwakkere kanten op kan vangen. Ik kan prima handbaltrainingen geven en heb het inzicht in het spelletje, maar kan zijn steun goed gebruiken bij hoe je voor zo’n groep staat of hoe je bepaalde dingen het beste aan kunt pakken.”

Waar Schellevis op gebied van coaching nog wat hulp kan gebruiken, weet hij wel wat hij met de damesgroep wil als het om handbal gaat: er volgt een periode waarin opnieuw op wordt gebouwd.

“Ik wil beginnen met simpel handbalspel; we hebben dames met veel en weinig ervaring, dus we gaan terug naar de basis,” vervolgde de in Dordrecht woonachtige coach. “We leggen gezamenlijk een goede fundering, waarna we als team kunnen groeien. Iedereen moet elkaar op kunnen vangen en aan kunnen vullen, wat zo meer opties biedt. Zo kunnen we dan over twee of drie jaar verder stijgen.”

Voor Conventus’ dames begint het nieuwe seizoen komend weekend met een wedstrijd tegen SC Twist.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.