Van wereldkampioen tot burgemeester bij Opening Olympiade

28 augustus 2018 door Josette Huisman
Van wereldkampioen tot burgemeester bij Opening Olympiade

ZWIJNDRECHT - Afgelopen maandagavond vond de opening van de Zwijndrechtse Olympiade 2018 plaats in het TopSpinCentre op Sportpark Bakestein. Onder het motto “Zwijndrecht Sport!” kan er deze week gratis kennisgemaakt worden met maar liefst 16 sporten. Zoals dat traditioneel past bij een openingsceremonie was er show, entertainment, goede catering, mooie presentaties en bestond de line up uit een waar sterrenensemble.

Een sportieve, jonglerende presentator Erik Borgman, een welkomstwoord door OVZ-voorzitter Gerard Vaandrager, een prachtige inleiding van de voorzitter van het Ondernemersfonds Hinrich Slobbe, mooie woorden van wethouder sport Jolanda de Witte en een inspirerend, openhartig interview met Wereldkampioen en paralympiër Iris Pruysen. Last, but not least was er een burgemeester in topvorm. Tot grote hilariteit van het publiek hield Dominic Schrijer, op het podium voorafgaand aan de officiële opening, nog even zeer bedreven een balletje hoog.

Blijvertje
Veel van de aanwezigen waren het er over eens. “Dit is een evenement dat de kans moet krijgen verder door te groeien! Een jaarlijks terugkerende Olympiade misschien wel in combinatie met sponsortoernooien bij sportverenigingen”, aldus Hinrich Slobbe. “Dit evenement is een ‘blijvertje’ dat uitstekend past binnen onze gemeente. Ik hoop op vele mooie ontmoetingen tussen bedrijven en sportverenigingen. Bovendien, als één ding is bewezen, is dat sport verbroedert!” vertelde burgemeester Schrijer. Vervolgens schoot hij met een rake trap op doel de Olympiade voor geopend!

Gratis sporten voor personeel
Onder het motto “Zwijndrecht Sport!” vindt van 27 t/m 30 augustus een meerdaags evenement plaats. Tijdens de Olympiade maakt werkend Zwijndrecht gratis kennis met diverse sporten en bijbehorende verenigingen in Zwijndrecht en Heerjansdam. Heel simpel, iedereen die in Zwijndrecht werkt, is van harte welkom. Dus meld je, individueel of samen met je collega’s gezellig aan via de website

Foto: Onno Kemperman | Visualis

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.