Handbaldames pakken zwaarbevochten gelijkspel

03 september 2018 door Hennie van der Zouw
Handbaldames pakken zwaarbevochten gelijkspel

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben zondag een zwaarbevochten punt gepakt door gelijk te spelen tegen Sc Twist. In een bijzonder spannende wedstrijd kwamen ze in de slotminuten met de schik vrij toen keepster Chantal Buster zowel een break-out als een strafworp stopte.

De wedstrijd tegen Twist was voor de dames van Conventus de eerste onder leiding van de nieuwe trainer/coach Robin Schellevis. Het Zwijndrechtse team begon goed aan de wedstrijd, met een sterke verdediging en een goede communicatie in de aanval. Onnodig balverlies zorgde echter voor enkele tegendoelpunten uit break-outs, wat Conventus bij rust op een 5 – 4 achterstand bracht.

In de tweede helft begon het team aanvallend sterker te spelen, met speelsters die door goed samenspel volledig vrij konden worden gespeeld. Dit terwijl Twist de grootste moeite kende om door de Zwijndrechtse defensie te komen, zelfs op het moment dat het team tijdelijk twee speelsters minder had als gevolg van tijdstraffen. Zo kwam Conventus terug tot een 8 – 8 gelijke stand met nog enkele minuten op de klok. In deze minuten zou het bijzonder spannend worden, waarbij keepster Chantal Buster zichzelf een ware heldin maakte door eerst een break-out en vervolgens ook nog een strafworp te stoppen. Door deze reddingen bleef de stand ongewijzigd en pakte Conventus met een 8 – 8 eindstand het eerste kampioenschapspunt.

Het eerste herenteam van Conventus heeft dit seizoen besloten zich volledig op het zaalseizoen te richten, waardoor dit team dus niet op het veld in actie komt.

Foto-credit: Jordy Vreugdenhil / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.