Scouting Panoord trapt nieuwe seizoen af op Zomerparkdag

03 september 2018 door Hennie van der Zouw
Scouting Panoord trapt nieuwe seizoen af op Zomerparkdag

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Op de Zomerparkdag afgelopen zaterdag in Hendrik-Ido-Ambacht heeft Scouting Panoord weer laten zien wat zij allemaal in huis heeft voor de jeugd. In het Baxpark waren weer veel activiteiten opgezet in de ‘Scouting Village’ waar kinderen konden kennismaken met scouting. Daarnaast waren ’s middags ook nagenoeg alle jeugdleden aanwezig om gezamenlijk het nieuwe scouting seizoen af te trappen.

In de Scouting Village waren verschillende hindernissen geplaatst, die de kinderen onder begeleiding konden uitproberen. Ook was er een tokkel baan gemaakt, en was er de gelegenheid om boven een kampvuur broodjes te bakken. Met een vlot kon iedereen van de marktkramen naar het Scouting Village overvaren en weer terug. Allemaal activiteiten die passen bij het motto van scouting, “laat je uitdagen”. Bij scouting leren kinderen niet alleen op een verantwoordelijke manier hun grenzen te verleggen, maar dragen de activiteiten ook bij aan het vergroten van hun zelfstandigheid.

In de middag kwamen de jeugdleden van Scouting Panoord naar het Baxpark, om gezamenlijk het nieuwe scouting seizoen te openen. Hiermee konden de andere bezoekers gelijk zien hoe het er bij een opkomst van scouting aan toe gaat. Na de opening gingen alle groepen twee activiteiten doen, een spel en een sportieve activiteit. Vervolgens werd er ‘overgevlogen’. Wat houdt dat in? Bij overvliegen gaan de kinderen vanwege het bereiken van een bepaalde leeftijd over naar de volgende speltak die bij hun leeftijd past. Scouting Panoord deelt haar leden namelijk in zes verschillende leeftijdsgroepen in. Voor het overvliegen werd er dit jaar een spectaculair waterparcours opgezet, waarbij de overvliegende leden de vijver in het Baxpark lopend hierover moesten oversteken. Het trok veel bekijks, ook omdat de  meeste overvliegers hun familie hadden uitgenodigd.

Op 15, 22 en 29 september aanstaande zijn kinderen van harte welkom om eens vrijblijvend kennis te maken met scouting en mee te doen met een opkomst. Kijk op onze website, www.panoord.nl, voor meer informatie en de opkomsttijden van de betreffende leeftijdsgroep van uw kind. U kunt Scouting Panoord vinden op sportpark Bakestein in Zwijndrecht, waar zij beschikt over een groot terrein met voldoende ruimte om zowel binnen als buiten leuke activiteiten en spelen te organiseren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.