Twee bedrijventerreinen Zwijndrecht zetten in op pendelvervoer in de spits

04 september 2018 door Hennie van der Zouw
Twee bedrijventerreinen Zwijndrecht zetten in op pendelvervoer in de spits

ZWIJNDRECHT - Vanaf 1 oktober pilot met pendelbussen van centraal station naar bedrijventerreinen Groote Lindt en De Geer

Op de bedrijventerreinen Groote Lindt en De Geer in Zwijndrecht start vanaf 1 oktober 2018 een pilot met het collectief organiseren van pendelvervoer. Het is de bedoeling dat er een pendelbus rechtstreeks vanaf het station naar de bedrijventerreinen gaat rijden. 

ParkTrust, de beheerder van de bedrijventerreinen, heeft met steun van de Provincie Zuid-Holland, laten onderzoeken of pendelvervoer mogelijk is. Er is nu geen openbaar vervoer naar de bedrijventerreinen. “Pendelbusvervoer is niet uniek in Nederland, maar het collectief organiseren ervan met het bedrijfsleven wel” aldus ParkTrust. De werknemers en/of stagiaires van de ondernemers op de terreinen kunnen op dit moment alleen lopend of per fiets naar hun werk komen. De verwachting is dat door de aankomende, grote onderhoudswerkzaamheden van Rijkswaterstaat in de regio (onder meer aan de A16 en de  N3) de bereikbaarheid verder onder druk komt te staan. Dat betekent dat ook voor de werknemers die nu nog met de auto naar hun werk kunnen komen, er gekeken moet worden naar andere vormen van vervoer.

Een rechtstreekse pendelbus vanaf het station naar Groote Lindt en De Geer kan dan een uitkomst zijn. Daarnaast ervaren de bedrijventerreinen ook toenemende parkeerdruk.

Het onderzoek is inmiddels uitgevoerd en er hebben verkennende gesprekken plaatsgevonden met mogelijke vervoerders. De uitkomsten werden donderdag 30 augustus in Hotel ARA in Zwijndrecht gepresenteerd aan de ondernemers, gemeente, wethouder Jansen (Economie) en andere betrokken partijen. Uit het onderzoek blijkt dat bedrijven potentie zien in een dagelijkse pendelbus tijdens de spitstijden van 07.00 uur tot 09.00 uur en van 16.00 uur tot 18.00 uur. Diverse grote bedrijven spraken tijdens de bijeenkomst hun steun uit aan de komst van een pendelbus. De ondernemers starten op 1 oktober 2018 met een pilot die in ieder geval tot eind december 2018 loopt. Aan de hand van de resultaten van de pilot zal gekeken worden of regulier pendelvervoer in 2019 haalbaar is. 

Voor de ondernemers op bedrijventerrein Bakestein wordt los van Groote Lindt en De Geer een aanpak ontwikkeld.

ParkTrust werkt in het project samen en met ondersteuning van BIZ Groote Lindt,  Stichting De Geer, Platform Samen Bereikbaar, Ondernemersvereniging Zwijndrecht, Van Gent Autoverhuur, Ames autobedrijven en Vipre.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.