Woonkracht10 bouwt 75 sociale huurwoningen

07 september 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Woningcorporatie Woonkracht10 wil graag 75 appartementen bouwen aan het Koningsplein in Zwijndrecht. Het gaat om duurzame sociale huurwoningen die qua betaalbaarheid en functionaliteit aantrekkelijk zijn voor de groeiende groep senioren in Zwijndrecht. Met deze ontwikkeling wil Woonkracht10 de doorstroming van woningzoekenden op de lokale woningmarkt bevorderen. De nieuwe woningen moeten begin 2020 klaar zijn.

De woningen voldoen aan de meest actuele energienormen. Zo zijn ze gasloos en wordt het wooncomplex voorzien van maar liefst 450 zonnepanelen die alle appartementen van energie voorzien. Het Koningsplein in Zwijndrecht is een belangrijk stedenbouwkundig punt in het centrum, waar voorheen de Koningskerk stond. Daarom krijgt het nieuwe wooncomplex een passende architectuur die een positieve uitstraling en impuls aan de hele omgeving geeft. Woonkracht10 kreeg in 2016 al een vergunning om samen met een commerciële partij 66 koop- en huurwoningen op het Koningsplein te bouwen. Maar nieuwe regels maakten de combinatie van sociale huurwoningen en commerciële koopwoningbouw niet meer mogelijk. Commerciële partijen willen de locatie niet overnemen. Daarom heeft Woonkracht10 besloten het plan aan te passen en het project nu volledig zelf te ontwikkelen en daarmee te voldoen aan de vraag in de woningmarkt. - Foto1: Ben Pluijmers, bestuurder Woonkracht10 en John van der Doelen, directeur Hazenberg Bouw tekenden 5 september de overeenkomst.
- Foto2 en 3: Artist Impressions

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.