Korfballers sv Conventus geven de zege uit handen

10 september 2018 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus geven de zege uit handen

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zondag een mogelijke zege in de tweede helft uit handen gegeven. Het team stond met rust nog op twee punten voorsprong, maar zou deze voorsprong in de tweede helft niet vast weten te houden.

Conventus reisde zondag na een zware en uitgebreide voorbereiding met zowel het eerste als tweede team naar Nuenen voor wedstrijden tegen NKV. Dit zouden niet alleen de eerste wedstrijden worden van het nieuwe seizoen, maar ook met veranderde spelregels. Zo is speeltijd teruggebracht van twee keer 35 minuten naar twee keer 30 minuten en mag elk team tijdens een wedstrijd twee time-outs aanvragen. De wedstrijd zou ook de eerste zijn met de nieuwe aanwinsten van het team: Niels Iwaarden en Borjana Lubomirov.

Nadat Conventus’ tweede team nipt tekort was gekomen in hun wedstrijd, hoopte het eerste team op een beter resultaat. Het team begon scherp aan de wedstrijd, met snelle aanvallen en een strakke 1-op-1 verdediging. Desondanks kwam het team al vroeg op achterstand, maar wist dit kundig recht te trekken en nam voor de rust zelfs een 6 – 8 voorsprong.

De voorsprong van de eerste helft verdween in de openingsminuten van de tweede helft als sneeuw voor de zon, als gevolg van dat NKV meer grip op het snelle en dynamische Zwijndrechtse spel leek te krijgen. Conventus kon nog tot 11 – 11 gelijk opgaan met de tegenstander, maar stopte vanaf dit moment met scoren. Dit terwijl NKV nog vijf maal de korf doeltreffend wist te raken en zo met 16 – 11 van Conventus won.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.