Prima start korfballers Albatros

10 september 2018 door Hennie van der Zouw
Prima start korfballers Albatros

ZWIJNDRECHT - Albatros is in het veldseizoen 2018-2019 goed van start gegaan met maar liefst 19 overwinningen in 33 wedstrijden. De selectieteams kwamen goed voor de dag met winstpartijen voor senioren 1, A1, C1 en D1. E1 en F1 verloren en de wedstrijd van B1 werd uitgesteld.

De ochtenduren op sportcomplex Develstein zijn traditioneel voor de jongsten van de club, de DEF-pupillen. Terwijl E1, E2 en E5 hun eerste veldoptreden verloren, was er wel winst voor D2, E4, F2 en F3. D1 trad in de Hoofdklasse H aan tegen Maassluis en de ploegen maakten er een gelijkopgaande en dus spannende wedstrijd van. Beide ploegen leken tevreden met een gelijkspel, maar Linde dacht er namens Albatros anders over en schoot de winnende 10-9 treffer binnen.

Ook op de velden buiten Zwijndrecht was er winst voor de jonge Albatrossers. D3, D4, E3 en E7 wonnen hun uitwedstrijd en bij GKV E5-Albatros E8 was er een zeldzame brilstand: 0-0.

Bij de B- en C-aspiranten waren er prima overwinningen voor B2 (14-7 tegen PKC) en B3 (7-4 in de derby tegen DVS ’69 B2). C3 haalde uit tegen Maassluis C3: 13-3 en C2 won bij ADO A1 met 4-7. C1 debuteert dit seizoen in de hoofdklasse en ontmoette het sterke Nieuwerkerk. De ploeg van Margreet de Bondt startte zwak, maar knokte zichzelf in de wedstrijd. In de tweede helft werden er betere keuzes gemaakt en werd de spannende slotfase beslist in het voordeel van Albatros: 12-10.

Van de vijf A-teams wisten er zaterdag drie hun wedstrijd te winnen. A1 versloeg Maassluis A1 met 12-14 en A2 klopte Merwede A3 met 7-9. A5 haalde in Zuidland twee punten op door de plaatselijke A1 met 2-7 te verslaan.

Albatros 7, 8 en A3 deelden de punten met respectievelijk Nieuwerkerk 6 (9-9), DVS ’69 3 (10-10) en PKC A8 (8-8). Een valse start in het wedstrijdkorfbal voor senioren 5 (9-7 tegen OZC 3), maar wel winst voor het 6e.  Albatros 3 kwam in Poortugaal een paar doelpunten tekort tegen het geroutineerde RWA 4. Na een 11-7 ruststand ging de wedstrijd nipt met 19-18 verloren.

Albatros 2 speelde haar eerste thuiswedstrijd tegen KOAG 2 en boog in de tweede helft dankzij vier damesdoelpunten een 10-14 achterstand om naar een 15-14 voorsprong. Helaas kon de voorsprong niet verder uitgebreid worden en waren de gasten in de slotfase het gelukkigste: 18-19.

Het debuut van de nieuwe selectietrainer Rutger Sijstermans trok veel publiek naar het Albatrosveld. Het mindere Juliana uit Oud-Gastel leek de perfecte tegenstander voor een soepel begin van de competitie. Albatros had in de eerste helft nog moeite om afstand te nemen, maar aan de hand van aanvoerder Mattijs Punt (8x) werd uiteindelijk een ruime voorsprong opgebouwd. Sijstermans gunde de jongelingen Michiel den Toom en Stan van Bergen en Henegouwen nog wat speelminuten in de met 17-9 gewonnen wedstrijd. Zaterdag wacht de uitwedstrijd bij het sterke KCR in Ridderkerk.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.