Nog 15 Albatrosteams ongeslagen

17 september 2018 door Hennie van der Zouw
Nog 15 Albatrosteams ongeslagen

ZWIJNDRECHT - Na de tweede competitieronde zijn 15 Albatrosteams nog altijd ongeslagen. Senioren 6,  7 en A3 wonnen op het nieuwe kunstgras van Merwede. Het 6e klopte Merwede 5 met 8-15 en het 7e eeuwig rivaal Merwede 6 met 17-18. A3 klopte Merwede A4 nipt met 11-12.

A1 had thuis weinig moeite met TOP (A) A2 en verzuimde in de tweede helft om de Zeeuwen compleet te vernederen: 19-10. Albatros A5 won voor de tweede keer en dit keer moest Gemini A2 het ontgelden: 11-8.

Bij de B-teams de eerste wedstrijd voor B1 dat vorige week niet speelde. De tweede helft tegen KCR was duidelijk voor de Zwijndrechtse ploeg dat toch moest toestaan dat de Ridderkerkse ploeg op gelijke hoogte kwam: 13-13. Ruime overwinningen voor B2 en B3 die ACKC B2 met 5-14 en HKC B2 met 1-13 versloegen. Ook C3 blijft winnen en bond KCR C2 met 3-10 aan de zegekar.

D1 verrast vriend en vijand met de tweede Hoofdklasse-overwinning op rij. Bij Avanti in Pijnacker ontspon zich opnieuw een spannende wedstrijd maar de Zwijndrechtse ploeg trok na 7-7 met 8-10 aan het langste eind. D3 won met 8-6 van ACKC D2 en E3 met 15-8 van Merwede E2.

Bij de allerjongsten hebben E6, F2 en F3 nog altijd de volle winst. Zeven treffers waren genoeg tegen PKC F3 en Korbatjo F1 terwijl E6 met 3-3 gelijk speelde.

Prima overwinningen en een goed herstel na de nederlagen van vorige week waren er voor senioren 2 en 3. Het 2e rolde Twist 2 met 14-25 op en het 3e won weer eens van Rust Roest 3 (15-11). Veel doelpunten voor senioren 4 tegen Vriendenschaar 3, maar net twee te weinig: 23-24.

De derby KCR-Albatros werd op het gloednieuwe veld in Ridderkerk gespeeld. Fakkels bij aanvang, maar het echte vuur ontbrak bij beide ploegen in de eerste helft. Albatros nam een 1-4 voorsprong die bij rust was omgebogen naar 8-6. Vlak na rust nam de thuisploeg snel meer voorsprong en kwam er meer schwung in de wedstrijd. Rutger Sijstermans bracht Stan van Bergen en Henegouwen in die met zijn eerste twee schoten doel trof. Er volgden nog twee snelle Albatrostreffers maar vervolgens brak een doelpuntloze fase aan. Topscorer Robin Verwoert (bracht met twee treffers Albatros langszij (12-12), maar uiteindelijk was KCR de gelukkigste: 14-12. Albatros kreeg verdedigend een voldoende, maar aanvallend hadden te weinig spelers het vizier op scherp.

Albatros ontving zaterdag een aantal G-teams die op sportcomplex Develstein een competitieronde afwerkten. Sporting Trigon was het meest succesvol met twee overwinningen terwijl de thuisploeg genoegen moest nemen met een 0-0 gelijkspel en een 3-2 nederlaag tegen Thor.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.