O&O turners in WK-selectie voor de wereldkampioenschappen turnen in Doha

24 september 2018 door Hennie van der Zouw
O&O turners in WK-selectie voor de wereldkampioenschappen turnen in Doha

ZWIJNDRECHT - Bondscoach turnen heren Bram van Bokhoven heeft de selectie voor de wereldkampioenschappen turnen in Doha bekendgemaakt.

Naast de O&O-turners Bart Deurloo en Frank Rijken zijn in de WK-selectie opgenomen Michel Bletterman, Epke Zonderland (beiden Topsport Noord – Heerenveen), Casimir Schmidt (SV PAX – Hoofddorp) en Bram Louwije (Flik Flak – Den Bosch). 

Deze zes zullen op 18 oktober naar Doha (Qatar) afreizen
Vijf van de zes turners komen uiteindelijk in actie tijdens de wereldtitelstrijd. Welke vijf turners dat zijn maakt Van Bokhoven na de interland tegen België en Frankrijk bekend. Die interland vindt plaats op 6 oktober. De WK-selectie turnt vervolgens op 13 oktober in Hoofddorp nog een interland tegen Zwitserland.

Als reserve zijn aangewezen Anthony van Assche (O&O) en Bram Verhofstad (Flik Flak). Zij zullen niet meereizen naar Doha. Bij de interlandwedstrijden in Gent (België) en Hoofddorp komen zij nog wel in actie.

Ook bij de dames is bekend wie verder gaat binnen het WK-traject.
Na een interne kwalificatiewedstrijd heeft ook Bondscoach Gerben Wiersma laten weten met wie hij het WK-traject voortzet.  O&O-turnster Naomi Visser wist de kwalificatiewedstrijd winnend af te sluiten waarmee zij een plekje veroverde binnen het WK-traject. Naast Naomi plaatsten zich Elze  Geurts, Sanna Veerman (beiden TrunZ – Amsterdam) Vera van Pol (Topsport Noord – Heerenveen), Kirsten Polderman (SV PAX –Hoofddorp), Tisha Volleman (Topturnen-Zuid – Den Bosche) en Sanne Wevers (TCT - Hengelo).

Wiersma gaat met deze zeven turnsters toewerken naar de interland tegen België en Roemenië die plaatsvindt op 6 oktober.

Deze interlandwedstrijd in Brugge (België) geldt voor de Nederlandse turnsters als laatste kwalificatiemoment voor de WK turnen in Doha. Zes turnsters mogen mee naar Qatar. Vijf daarvan zullen uiteindelijk in actie komen bij de wereldtitelstrijd.

De wereldtitelstrijd vindt plaats van 25 oktober t/m 3 november in Doha - Qatar

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.