Na drie competitieronden zijn er nog altijd 12 Albatrosteams zonder nederlaag

24 september 2018 door Hennie van der Zouw
Na drie competitieronden zijn er nog altijd 12 Albatrosteams zonder nederlaag

ZWIJNDRECHT - Na drie competitieronden zijn er nog altijd 12 Albatrosteams zonder nederlaag. Opvallend genoeg betreft dit alle B-teams, want zowel B1, als B2 en B3 zijn nog ongeslagen. B1 maakte korte metten met Merwede B1 en met veel schot- en reboundkracht aan Albatroskant werd de Sliedrechtse ploeg met 18-9 weggezet. Albatros B2 speelde in de stromende regen, maar maakte er samen met Merwede B3 een sportieve en leuke wedstrijd van.  Bij Albatros lukte bijna alles en na een 11-1 ruststand prijkte uiteindelijk een fraaie 18-3 eindstand op het scorebord. De topper tussen GKV B2 en Albatros B3 werd inderdaad een gelijk opgaande strijd die door de Zwijndrechtse ploeg met 7-9 werd gewonnen.

Albatros 6 won voor de derde keer op rij, dit keer met 11-13 bij Reeuwijk 3 en de strijd om de koppositie tussen DeetosSnel A2 en Albatros A1 werd met 15-20 beslist in het voordeel van Albatros. Ook A3 blijft winnen, SKV A1 werd met 6-3 geklopt. Albatros C3 kende een prima eerste helft in Vlaardingen bij Twist C1, maar in de tweede helft werd het billenknijpen: 3-4.

D2 versloeg Kinderdijk D2 met 6-1 en E3 maakte gehakt van GKV/Enomics E2: 1-13. E6 versloeg Merwede E5 met 0-4 en F2 en F3 scoorden er lustig op los tegen Merwede F3 (18-3) en Vitesse F1 (9-14).

De eerste overwinning van dit seizoen was er voor senioren 8 en F1. Het 8e versloeg Ventura Sport 3 in de regen met 15-10 en F1 putte moed uit de 6-7 overwinning op GKV F1.

Het hoogste aantal doelpunten kwam zaterdag op naam van het 7e dat tegen Keep Fit 3 revanche nam op de nederlaag van eerder die week. Dit keer werd het in Roosendaal 15-21. Een prima overwinning ook voor senioren 3 dat Oranje Wit 4 met 11-17 wegzette en voor C1 dat Sporting Delta C1 met 12-5 versloeg. Minder goed waren de prestaties van senioren 1, 2, 4, 5, A2 en D1. D1 kreeg in de tweede helft korfballes van een sterk Nieuwerkerk D1 (3-14), en A2 en het 5e wisten slechts twee keer te scoren! Albatros 4 probeerde de opgelopen achterstand in de tweede helft te repareren maar bleef op 11-6 steken tegen DVS ’69 2.

Het 1e en 2e seniorenteam kregen beiden in de laatste minuut het deksel op de neus. Het 2e zag Oranje Wit 3 met 8-9 de volle buit wegkapen en het eerste team deed zichzelf opnieuw te kort. Een hele goede fase met als resultaat een 15-9 voorsprong werd gevolgd door een kwartier zonder doelpunt. Tegenstander Tjoba profiteerde optimaal en stal de winst op het natte en troosteloze Albatrosveld: 15-16.

Oud-eerste speler Rene Havelaar zag een kopie van de in juni zo bizarre ontknoping van de kampioens- en zijn laatste wedstrijd. Een uur later konden hij en zijn oud-teamgenoten in de zaal gelukkig wel weer glimlachen bij de afscheidswedstrijd die Albatros voor haar clubtopscorer had georganiseerd. Rene speelde in diverse vakken met de spelers uit de periode van 2001 tot 2018. Er werd na afloop aandacht besteed aan zijn carrière en de 1090 treffers die hij in het eerste team scoorde.

Fotobijschrift: Albatros bood clubtopscorer Rene Havelaar een afscheidswedstrijd aan. (Beelden van zaterdag 22 september).

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.