Mooie winst van Conventus op de koploper

24 september 2018 door Hennie van der Zouw
Mooie winst van Conventus op de koploper

ZWIJNDRECHT - Conventus is zaterdag afgereisd naar IJsselstein voor een korfbalwedstrijd tegen Fortissimo, de koploper in de derde klasse. Fortissimo heeft als doel dit seizoen terug te keren naar de tweede klasse. Zij wonnen de eerste 2 wedstrijden in de competitie overtuigend en dus moest Conventus vol aan de bak, om de wedstrijd te winnen en de punten binnen te slepen. Na een zware trainingsweek betrad Conventus het veld van Fortissimo. Trainer Benno Snaphaan van Conventus had eerder ervaringen opgedaan met deze tegenstander in zijn vorige seizoen, als trainer bij Sportclub Twist.

Bij aankomst in IJsselstein stond Fortissimo, na een forse regenbui, hun kunstgrasveld met douchetrekkers droog te harken. De IJsselsteiners kregen het veld gelukkig op tijd droog, waardoor het veld weer zichtbaar was en de wedstrijd gespeeld kon worden.

Al snel bleek dat de analyse van Benno werkte, Eén dame en twee heren werden door Conventus zwaar verdedigd waardoor de angel uit de tegenstander werd gehaald. Zet daar een 99% sterke rebound van Luuk v.d. Pol, de op schot zijnde Danny van Antwerpen en de killende vrije ballen van Walter Slingerland tegenover en Conventus ging de wedstrijd winnen.

De eerste helft speelde Conventus perfect. Rust bij balbezit, op zoek naar vrije medespelers. Op de juiste momenten uitstellen, geduld opbrengen en de goede  kansen benutten. Conventus ging met 2 punten verschil de rust in.

Fortissimo wisselde na de rust een paar spelers maar ook daar had Conventus goed vat op. Het verschil werd niet groter dan 3 punten. Fortisimo kwam nog wel terug op 1 punt verschil maar er volgde een perfecte wissel bij Conventus. Priscilla Zijlmans viel in en haar eerste schot was direct raak, waardoor het verschil weer 2 punten was. Conventus wist de wedstrijd heel goed uit te spelen met nog 2 extra doelpunten en tot slot stond er een eindstand van 12-16 op het scorebord.

Conventus heeft hun goede spel en het harde trainen in de afgelopen weken, omgezet in winst en zag hun inspanningen beloond met de eerste 2 punten in de poule. Volgende week zondag, wederom een uitwedstrijd tegen korfbalclub de Rivalen te Doesburg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.