Zonnige zaterdag met matige resultaten

01 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Zonnige zaterdag met matige resultaten

ZWIJNDRECHT - De prachtige zonnige 29 september werd door de korfballers van Albatros niet aangegrepen voor veel  sportieve successen. De weegschaal sloeg voor het eerst in dit seizoen negatief door naar meer nederlagen dan overwinningen.

Toch zijn er nog altijd 8 Albatrosteams ongeslagen. Senioren 6 boekte een 17-14 overwinning op naaste concurrent Reeuwijk 3 en lijkt ongrijpbaar geworden voor de concurrenten. Bij A1 gaat het spel alleen maar lekkerder lopen en daarom werd Swift A1 in Middelburg met 8-19 geklopt. B1 gaf Merwede B1 in Sliedrecht korfballes en won met maar liefst 5-28!

Ook B2 en C3 hebben nog altijd de volle winst uit vier partijen. B2 versloeg Merwede B3 met 0-11 terwijl C3 Twist C1 slechts één doelpunt gunde: 7-1.

E3 was met 13-4 te sterk voor GJV E2, F2 versloeg Merwede F3 met maar liefst 1-19 en F3 haalde met 17-0 uit tegen KCR F2.

Wisselende resultaten voor de wedstrijdkorfbalteams. C1 en C2 wonnen beide hun uitwedstrijd (11-13 voor C1 bij Deetos C1 en 4-8 voor C2 bij Vriendenschaar in Bodegraven. B1 en A1 wonnen zoals eerder gezegd, maar louter nederlagen voor senioren 2 tot en met 5. Het 2e knokte zich tegen Fortis 2 bijna weer in de wedstrijd, maar was niet gelukkig met beslissingen van de scheids en eigen kansen (15-19). Het 3e kwam in Gorinchem tegen GKV 3 met 0-5 voor, maar stond bij rust toch met 12-7 achter. De tweede helft telde slechts 8 treffers waarvan helaas slechts 5 voor Albatros (15-12). Het 4e voelde zich ietwat benadeeld in Krimpen en redde het niet tegen KOAG 4 (14-12) en het 5e kreeg een pak op de broek bij KCR 6.

De wedstrijd tussen de standaardteams van Albatros en Fortis kende een bizar scoreverloop in de tweede helft. In de eerste helft hielden de ploegen zich via 4-4- en 7-7 in evenwicht. Vanaf 11-11 scoorden de Zeeuwen vijf keer op rij en leek Albatros tegen de 3e nederlaag van het seizoen aan te lopen. Via een aantal wissels van trainer Rutger Sijstermans startte in de laatste 10 minuten een ultieme inhaalpoging die strandde bij 16-16. Beide teams kregen in de laatste minuut nog kansen op de volle winst, maar een puntendeling was misschien wel het meest terecht.

Afgelopen vrijdag hield Albatros haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. Naast het bespreken van de jaarverslagen van de commissies was er ook tijd voor de beleidsplannen van de vereniging, de jaarcijfers en de begroting. Voorzitter Max van de Pol mocht ook zes jubilarissen huldigen en bij vier aanwezigen het speldje opspelden. Leon Teunissen werd toegesproken omdat hij 25 jaar lid van de club is, Roeland Barendregt, Gerda Boom, Ad Droogendijk, Cor de Kloe en Joke Renting zijn inmiddels 40 jaar Albatrosser.

Bijschrift: Actiefoto van zaterdag 29 september

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.