Wethouder Jacqueline van Dongen heeft startsein voor de pilot 'afvalvrije basisscholen' gegeven

03 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Wethouder Jacqueline van Dongen heeft startsein voor de pilot 'afvalvrije basisscholen' gegeven

ZWIJNDRECHT - Dinsdag 2 oktober 2018 heeft wethouder Jacqueline van Dongen het startsein voor de pilot 'afvalvrije basisscholen' gegeven. Dit vond plaats om 9.00 uur op de Ds. Abraham Hellenbroekschool aan de Swanendrift te Zwijndrecht.

Waarom afval scheiden op basisscholen?
De gemeente Zwijndrecht heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, ook op het gebied van afval en grondstoffen. Wethouder Jacqueline van Dongen (portefeuille Duurzaamheid): "Wij willen de hoeveelheid restafval terugdringen en hechten waarde aan het hergebruik van grondstoffen. Met het scheiden van afval op basisscholen vergroten we de kennis van leerlingen over afval. Daarmee maken we ze bewust van het nut om afval te scheiden. De nieuwe generatie wordt zo van jongs af aan aangeleerd om herbruikbare grondstoffen van het restafval te scheiden."

Deelnemende scholen
Zes basisschoollocaties doen dit schooljaar mee met de pilot. De deelnemende scholen zijn De Wegwijzer (twee locaties), Koningin Julianaschool Heerjansdam, PCBS Julianaschool Zwijndrecht, PCBS Het Akkoord en de Ds. Abraham Hellenbroekschool.

Pilot
Op deze basisscholen worden dit schooljaar de grondstoffen oud papier & karton (OPK), verpakkingen van plastic, blik & drankenkartons (PMD) en groente-, fruit- & tuinafval en etensresten (GFT-E) van het restafval gescheiden. De scholen krijgen van afvalinzamelaar HVC de containers en afvalbakken. HVC verzorgt naast de inzameling van de grondstoffen ook lessen over grondstoffen en afvalscheiding.

De inzamelresultaten en de ervaringen van de basisscholen worden gedurende het schooljaar bijgehouden met het oog op een eventuele toekomstige definitieve situatie.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.