Echtpaar De Jong-Romijnsen viert 70ste huwelijksdag

04 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Echtpaar De Jong-Romijnsen viert 70ste huwelijksdag

ZWIJNDRECHT - Het bruidspaar De Jong-Romijnsen is op 23 september 2018 zeventig jaar getrouwd. Locoburgemeester Tycho Jansen bezocht het platina echtpaar op 21 september om hen alvast namens het gemeentebestuur te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

Het was liefde op het eerste gezicht voor de 20 jarige Wim de Jong toen hij voor het eerst de 17 jarige Willy Romijnsen in de stad zag. Zij is een geboren en getogen Dordtse en komt uit een gezin van vier jongens en vier meisjes. Hij, een rasechte Zwijndrechtenaar, uit een gezin van vier zussen en twee broers. Na een verkeringstijd van 3 jaar is op een zonnige dag 23 september 1948 het huwelijk voltrokken in Dordrecht. Door de woningnood zat een eigen onderkomen er niet in voor het jonge paar en woonden zij dan ook vijf jaar in bij de moeder van de bruidegom. Met een dochter en een zoon rijker verdiende de heer De Jong de kost als vrachtwagenchauffeur bij bedrijven zoals Looman, Schokbeton en als laatste werkgever Nebiprofa.

Het echtpaar deelt lief en leed met elkaar. Verdrietige tijden door het te vroege overlijden van hun zoon Daniël, maar grote rijkdom door de nabijheid van dochter Paulien, schoonzoon Leen, kleinzoon Marco en echtgenote Mavis, de twee achterkleinzoons Noah en Cèdric en schoondochter Erna.
Met veel plezier hebben zij 24 jaar in de Anjerstraat gewoond. Nu wonen ze in een ouderenwoning waar mevrouw het prima toeven vindt, maar er voor meneer best wat meer bedrijvigheid in de omgeving had mogen zijn. Spijt van de eerste ontmoeting hebben zij nooit gehad, het op elkaar met liefde ingestelde bruidspaar is dankbaar dat zij samen het platina huwelijk kunnen vieren. Het huwelijksjubileum wordt in familieverband gevierd.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.