Naomi Visser geselecteerd voor de wereldkampioenschappen Turnen in Doha

10 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Naomi Visser geselecteerd voor de wereldkampioenschappen Turnen in Doha

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT - Turnbondscoach Gerben Wiersma heeft de selectie voor de wereldkampioenschappen turnen in Doha bekendgemaakt.

Papendrechtse Naomi Visser, lid van de Zwijndrechtse turnclub O&O heeft definitief een plek veroverd bij de laatste zes turnsters die zich gaan opmaken voor de aanstaande wereldkampioenschappen.

Naast Naomi zijn de turnsters Vera van Pol, Kirsten Polderman, Sanna Veerman, Tisha Volleman en Sanne Wevers opgenomen in het Oranjeteam.

Zij reizen op 18 oktober af naar Doha. Vijf van de zes turnsters komen uiteindelijk in actie tijdens de wereldtitelstrijd. Welke vijf turnsters dat zijn maakt Wiersma na de podiumtraining op 23 oktober bekend.

Elze Geurts is aangewezen als vervangende turnster. Zij reist niet mee naar Doha. De turnsters turnen op zaterdag 27 oktober, 15.30 (lokale tijd) hun kwalificatiewedstrijd.

Eerder maakte bondscoach Bram van Bokhoven de selectie van de heren al bekend. Hierin zijn genomen de O&O-tuners Bart Deurloo en Frank Rijken. Michel Bletterman, Bram Louwije, Casimir Schmidt en Epke Zonderland completeren het geheel. Zij vertegenwoordigen Nederland bij de heren.

Vijf van de zes komen uiteindelijk in ook werkelijk actie. Welke vijf dat zijn, maakt Van Bokhoven op een later moment bekend. De mannen hebben een nieuwe krachtmeting bij de interland met Zwitserland op 13 oktober in Hoofddorp.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.