Gemeente Zwijndrecht ondertekent contract met Meld Misdaad Anoniem

10 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Gemeente Zwijndrecht ondertekent contract met Meld Misdaad Anoniem

ZWIJNDRECHT - Wilt u een melding maken over een ernstig misdrijf zonder dat uw naam bekend wordt? Dan kunt u terecht bij Meld Misdaad Anoniem (M.). Ook voor de gemeente Zwijndrecht komen er tientallen M.-meldingen binnen. Daarom ondertekende Burgemeester Dominic Schrijer op maandag 1 oktober een contract met Meld Misdaad Anoniem zodat de gemeente inzicht krijgt in de meldingen die in Zwijndrecht worden gedaan.

Afhankelijk van het soort melding kan de gemeente beoordelen of ze zelf snel stappen kan ondernemen. Uiteraard ziet de gemeente niet wie de melding gedaan heeft. Uw meldingen zijn zeer waardevol. Ziet of hoort u iets maar durft u de politie om welke reden dan ook niet te bellen of te mailen, meld dit dan via M.

Burgemeester Schrijer ziet de ondertekening als een belangrijke stap voor een veiligere gemeente Zwijndrecht. "Het is belangrijk dat inwoners de mogelijkheid hebben anoniem meldingen te kunnen doorgeven via M. zonder bang te hoeven zijn voor eventuele consequenties. En nu krijgt de gemeente ook meer inzicht in deze meldingen waardoor wij als gemeente de veiligheid beter kunnen waarborgen."

M. is het onafhankelijke meldpunt waar u volledig anoniem informatie kunt geven over bijvoorbeeld geweld, overvallen, brandstichting, wapen- of mensenhandel, hennepteelt en andere drugscriminaliteit.

Bereikbaarheid
M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kunt u 24/7 melden via meldmisdaadanoniem.nl/melden. Kijk voor meer informatie over M. op www.meldmisdaadanoniem.nl.

M. is geen politie
M. is een onafhankelijk organisatie en geen politie. Voor hulp van de politie belt u 0900-8844 en voor spoedeisende situaties belt u 1-1-2.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.