De Gumbuddy in Zwijndrecht

22 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
De Gumbuddy in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Op donderdag 25 oktober 2018 geeft wethouder Jacqueline van Dongen (Duurzaamheid) het startsein voor een proef met de Gumbuddy in Zwijndrecht. Dit vindt plaats om 13.00 uur bij de ingang Noord van winkelcentrum Walburg tijdens de weekmarkt. De Gumbuddy is een apart afvalbakje voor kauwgom.

Waarom kauwgom scheiden?
Het is een bekend beeld: trottoirs en pleinen die vol zitten geplakt met kauwgom. Het is belangrijk dat de openbare ruimte er netjes en verzorgd uitziet, zodat iedereen zich prettig en veilig voelt. Daarom onderneemt de gemeente Zwijndrecht samen met de onderneming Gumbuddy actie.

Er worden speciale opvangbakjes voor kauwgom geplaatst op diverse locaties. Naast het schoon houden van de buitenruimte bereiken we ook nog iets anders met het scheiden van kauwgom. De kauwgom wordt namelijk hergebruikt voor nieuwe producten zoals potloden en zelfs schoenen!

Diverse locaties
De Gumbuddy-opvangbakjes zijn straks te vinden op verschillende plekken in Zwijndrecht. Ze worden geplaatst rondom een aantal winkelgebieden. Vóór de plaatsing wordt de bestrating kauwgomvrij gemaakt. Zo is goed te zien of het plaatsen van de Gumbuddy effect heeft. 

Verrassingsactie
Op korte termijn worden de opvangbakjes in de geselecteerde winkelgebieden geplaatst. Vanaf volgend jaar start de gemeente een verrassingsactie om de kauwgomoverlast onder de aandacht te brengen en op een ludieke manier tegen te gaan.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.