Albatros deelt de punten met Kinderdijk

22 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Albatros deelt de punten met Kinderdijk

ZWIJNDRECHT / KINDERDIJK - Een klein programma op de eerste zaterdag van de Herfstvakantie, maar met dit weer hadden meerdere teams nog graag buiten op het veld gespeeld. Slechts tien Albatrosteams kwamen in actie, waarvan drie thuis op sportcomplex Develstein. A1 speelde met de nodige invallers, maar had alsnog geen moeite met Juliana A1: 16-7. A1 speelde met de nodige invallers, maar had alsnog geen moeite met Juliana A1: 16-7. Daan en Jair startten probleemloos in de basis, Lizette en Karlijn kregen ook nog speeltijd en Thijmen maakte een opmerkelijke invalbeurt met vier treffers uit evenveel pogingen waaruit blijkt dat Albatros in de breedte aan het groeien is. Zaterdag om 11 uur de voorlopig belangrijkste wedstrijd van het seizoen, tegen Maassluis A1 waartegen de uitwedstrijd met 12-14 gewonnen werd. Bij winst neemt de ploeg van Alex en Jasper een voorschot op het kampioenschap.

Albatros 2 verzuimde in de eerste helft te korfballen en kwam op een 1-6 achterstand. Na rust een betere thuisploeg, maar de inhaalrace strandde bij 16-17. Voor de ploeg van Vincent een gemiste kans om aansluiting bij de middenmoot te vinden.

Om 16 uur startte de beladen derby tussen Albatros en Kinderdijk. Revanchegevoelens in combinatie met de huidige stand in de 1e klasse F zorgden voor een prima ambiance op het zonovergoten veld. In de eerste helft leek de beleving bij beide teams niet op de wedstrijd in juni waar Albatros de titel verspeelde. Het spannende scoreverloop leverde echter in de tweede helft het nodige spektakel op in een wedstrijd waarin scheidsrechter Den Hollander de spelers veel fysieke duels liet uitknokken. Bij rust leidde Albatros met 10-9 en de voorsprong werd vergroot naar 16-13. De Alblasserdamse schutters stonden toen echter weer op en bij 16-17 kwam Kinderdijk voor het eerst op voorsprong. Een time-out, wat spelerswissels en aanmoedigingen van de Albatrosjeugd zorgden ervoor dat dit keer de Albatrosdames een punt uit het vuur sleepten. Kristie, Nathalie, invalster Simone en de uiteindelijk vier maal scorende Mariska zorgden voor gematigde vreugde en opluchting: 21-21.

Albatros 4 en 5 redden het niet bij het hoger geplaatste ADO 2 en Korbis 3, maar Albatros 3 speelde in Geldermalsen een prima wedstrijd. Op het blauw-gele kunstgrasveld werd Animo 2 met 15-20 geklopt waardoor Albatros zich handhaaft in de top van de ranglijst.

C1 speelde een goede partij in Capelle, maar maakte tegen koploper KCC C1 iets te veel foutjes die genadeloos werden afgestraft: 15-12. D1 klopte Vitesse D1 ruim met 6-13 en pakt een prima tweede plek in de Hoofdklasse achter het nog ongeslagen Nieuwerkerk.

Albatros 8 verloor bij Sporting Delta 6 en A2 tenslotte versloeg Triade A1 ruim met 6-16.

Fotobijschrift: acties uit de wedstrijd Albatros A1 – Juliana A1

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.