Groote Lindt geeft het weg in Kinderdijk

29 oktober 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT / ALBLASSERDAM - Op een prima grasmat onder prachtige weersomstandigheden startte Groote Lindt scherp en geconcentreerd de wedstrijd tegen De Zwerver. Het beloofde een topwedstrijd te worden in de derde klasse C. Beide elftallen willen graag meedoen bij de bovenste plaatsen en daarbij zou de eerste periodetitel een mooie beloning zijn.

Direct in de eerste minuut was er een grote mogelijkheid om gelijk het verschil te maken. De kopbal raakte echter de lat van het kinderdijkse doel. Groote Lindt beheerste de wedstrijd waarbij De Zwerver moeite had met de zwijndrechtse aanvallers. Gedurende de eerste helft lukte het De Zwerver meer druk op de Lindste verdediging te zetten. Toch was het Groote Lindt wat het meest effectief was. In de rust stond er dan ook een 0-2 stand op het scorebord. Beide doelpunten kwamen van de voet van Michael Slingerland. Na de pauze was het snel gedaan met de “luxe”. Een ander De Zwerver kwam uit de kleedkamer waarbij een aantal tactische wijzigingen het Groote Lindt moeilijk maakte. Binnen 15 minuten had De Zwerver de stand gelijk getrokken (2-2) en wist daarna ook de leiding in de wedstrijd te nemen met een 3-2 tussenstand. Daarna was het weer Groote Lindt dat via Kevin van Pelt op dat moment in de wedstrijd bleef: 3-3. De Zwerver liet zich hiervan niet van de wijs brengen en pakte de volle winst. Groot Lindt was leeg gespeeld en had geen (tactische) antwoordt op het volledig voor de winst strijdende De Zwerver. Achtereenvolgens viel de 4-3 en in de slotminuut via een penalty 5-3

Door dit resultaat neemt De Zwerver de leiding in de competitie over van Groote Lindt dat nu volgt op een derde plaats. Zaterdag wederom een wedstrijd om de eerste plaatsen. Vanaf 14.30 uur wordt Streefkerk, de huidige nummer vier, in Zwijndrecht ontvangen. Aansluitend wordt het halfjaarlijkse Opkikker Lichtjestoernooi voor jeugdteams gespeeld op Sportpark Bakestein. Een sfeervol toernooi met teams uit de gehele regio.

Dinsdag 30 oktober 2018 wordt de eerste ronde in de Voetbal Rijnmond Cup gespeeld. Bij de loting kwam DRL (zon) uit de koker. De wedstrijd start om 20.00 uur in Zwijndrecht.