Zeven uit zeven voor korfballers Albatros

29 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Zeven uit zeven voor korfballers Albatros

ZWIJNDRECHT - De korfbalvereniging Albatros haalde op zaterdag 27 oktober zeven punten uit even zoveel wedstrijden. Winst was er voor  senioren 1, 3 en voor A1, verlies voor het 4e, 5e en C1 en een puntendeling bij de wedstrijd KOAG 2 – Albatros 2.

A1 ontving uitdager Maassluis zaterdagochtend op het nog natte en ietwat gladde thuisveld. Vanaf 8-8 brak het laatste kwartier aan waarin Albatros slimmer met de kansen omging en Maassluis zich liever druk maakte om scheidsrechterlijke beslissingen. Via mooie treffers van o.a. Simone, Damian, Gijs en Thijmen werd de aanval op de koppositie keurig afgeslagen en met de 13-10 overwinning bleven de A-toppers van Alex en Jasper nog altijd ongeslagen in deze competitie.

Het 1e reisde naar Oud Gastel om de punten op te halen bij rode lantaarndrager Juliana. De heenwedstrijd in september eindigde in een makkelijke 17-9 overwinning, maar Albatros was gewaarschuwd door de betere resultaten van de thuisploeg in de afgelopen weken. Juliana nam een 1-0 voorsprong, maar na een kwartier sloeg Albatros het eerste gaatje naar 3-7 dat richting rust werd uitgebouwd naar 8-13. De bekende schotloze periode van Albatros brak aan bij 11-15, maar duurde gelukkig slechts 10 minuten. Toen captain Mattijs het gat met twee schoten naar 11-17 bracht was de weerstand gebroken. Met een 9x scorende Robin Verwoert werd de laatste veldwedstrijd afgesloten met een 15-21 overwinning.

Het 3e speelde tegen koploper RWA en wilde revanche op de in september jammerlijk met 19-18 verloren wedstrijd. Vanaf 2-0 was Albatros de bovenliggende partij in een wedstrijd met 15 strafworpen. Bij rust had Albatros al ruim afstand genomen (13-6) en in de tweede helft wist de Rhoonse ploeg het gat niet meer te dichten. Door de 23-15 overwinning is Albatros 3 nu op gelijke hoogte gekomen met RWA 4 en GKV 3. Robbin van Die werd met negen treffers man of the match. Helaas raakte het derde deze week wel Lisanne en Tom kwijt met respectievelijk een gebroken pink en een zware achillespeesblessure.

C1 en Nieuwerkerk C1 maakten er ondanks de regen een waar doelpuntenspektakel van. Nieuwerkerk trok helaas met 19-17 aan het langste eind. Het 4e deed het heel lang er goed tegen het hogere geplaatste IJsselvogels 3, maar moest de punten aan de Moordrechtse ploeg laten: 15-17.
Albatros 2 keek in Krimpen aan de IJssel bijna de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan, kwam in de sloffase op voorsprong, maar liet schlemielig een punt liggen: 14-14.

De Albatrossers laten het veld nu achter zich en gaan zich vanaf donderdag 1 november voorbereiden op de zaalcompetitie.

Fotobijschrift: Albatros A1 met het nieuwe tenue gesponsord door Family Cards

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.