Toekomst Veerplein en omgeving

31 augustus 2018
Toekomst Veerplein en omgeving

ZWIJNDRECHT - De kademuur voor Zomerlust en het Veerplein en een gedeelte van het Maasplein moet vervangen worden voor het verbeteren van de veiligheid. De gemeente ziet dit als een kans om tegelijkertijd een toekomstvisie op te stellen voor het hele gebied. Het concept voor de toekomstvisie ligt ter inzage tot en met 16 oktober. De gemeente organiseert een inloopbijeenkomst op 24 september.

De gemeente heeft met veel belanghebbenden gesproken over de toekomst van het gebied. Deze inbreng is verwerkt in het concept voor de toekomstvisie van het gebied van Zomerlust tot en met Maasplein. Daarin zijn de uitgangspunten en mogelijke maatregelen benoemd.

Wethouder Jos Huizinga (Ruimtelijke ontwikkeling): "Veerplein en omgeving heeft een historische waarde met prachtig zicht op Dordrecht. Zwijndrechtenaren, maar ook bezoekers verblijven hier graag, omdat er aan de rivier altijd wat te zien is. De ruimte is er nu rommelig. Met een nieuwe inrichting kunnen we daar veel aan verbeteren."
De gemeenteraad en enkele belangstellenden namen tijdens de oriëntatieavond van de raad op 28 augustus kennis van de uitgangspunten en mogelijke maatregelen. De raad kan zich vinden in het vervolgproces met inspraakmogelijkheid voor de visie.

Voornaamste uitgangspunten zijn het ophogen van de kade en oever, het gebied aantrekkelijk maken voor bezoekers, bewoners en ondernemers, het gebied autoluw maken, de verbindingen met omliggend gebied versterken.

Het concept voor de toekomstvisie 'Veerplein, Maasplein, Zomerlust en Schuitewal' ligt tot en met dinsdag 16 oktober 2018 ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3.

Foto: Google Maps

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.