Handbalteams sv Conventus oogsten punten

05 november 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalteams van sv Conventus hebben zondag op eigen veld een productieve dag gehad. Het eerste dames- en herenteam wonnen beiden hun wedstrijden, waarmee de volle punten in Zwijndrecht bleven.

De dames van Conventus troffen zondag sc Twist, een team waar het altijd spannende wedstrijden tegen speelt. Eerder dit jaar had Conventus al met één punt verschil verloren en gelijkgespeeld tegen het team uit Vlaardingen.

Dit keer kende het team een sterke start en liep al snel uit naar een 3 – 1 voorsprong. Onzorgvuldigheden in de aanval voorkwamen dat de voorsprong verder opliep, terwijl een sterke verdediging en een goed keepende Chantal Buster het aantal tegendoelpunten minimaal hielden. Na een 8 – 3 ruststand wist het team lange tijd een voorsprong van vijf punten te behouden.

Het werd nog even spannend toen het team tijdens een tijdstraf twee tegendoelpunten moest incasseren, maar de overwinning zou niet meer in gevaar komen. Aan het eind van de wedstrijd stond er dan ook een 13 - 9 uitslag op het scorebord.

Een week nadat Conventus een zekere overwinning op Indus uit handen had gegeven en met een zuur gelijkspel de zaalcompetitie begon, was het team tegen het combi-team DES’72/Saturnus’72 gebrand om wel de volle punten te pakken. Het team kende in de openingsfase problemen met de aanval van de tegenstander, waardoor het aanvankelijk op achterstand kwam.

Op het moment dat dit lukte kreeg DES/Saturnus veel meer moeite om te scoren en nam Conventus zelfs een voorsprong, welke bij rust al vier punten was. In de tweede helft bleef de voorsprong lange tijd gehandhaafd, totdat de Zwijndrechtse heren de grip verloren op de cirkelspeler van de tegenstander en in enkele minuten drie tegendoelpunten moesten incasseren. Het team herstelde zich wel weer en liep uit tot een 24 – 18 overwinning.