Leerlingen 'De Notenbalk' ontbijten met burgemeester Schrijer

10 november 2014
Leerlingen 'De Notenbalk' ontbijten met burgemeester Schrijer

ZWIJNDRECHT - Op woensdag 5 november deed PCBS De Notenbalk mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Dit wordt georganiseerd om kinderen te leren dat het belangrijk is om de dag te starten met een gezond ontbijt. Voor een twintigtal leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van De Notenbalk was het schoolontbijt deze keer heel bijzonder. Zij mochten namelijk met burgemeester Schrijer ontbijten in de raadszaal in het gemeentehuis van Zwijndrecht.

Na een welkomstwoord van de burgemeester konden de kinderen ook ervaren hoe het is om raadslid te zijn en te vergaderen. Ze mochten gebruik maken van hun eigen microfoon en aan de burgemeester vertellen wat ze wisten over de gemeenteraad en de beslissingen die in de gemeente genomen worden. Vervolgens konden de kinderen genieten van een lekker en gezond ontbijt.

Namens de gemeente Zwijndrecht bood de burgemeester aan de Stichting 'Make a Wish' een cheque aan. Met een handtekening van de burgemeester op hun placemat of servet en een leuke en leerzame ervaring rijker kwamen de kinderen weer terug op school. De leerlingen van PCBS De Notenbalk bedanken de gemeente Zwijndrecht voor de gastvrije ontvangst.

Foto’s: Leerlingen groep 5 t/m 8 van De Notenbalk ontbijten met burgemeester Schrijer

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.