Albatros verliest finale Klinktoernooi

12 november 2018 door Hennie van der Zouw
Albatros verliest finale Klinktoernooi

ZWIJNDRECHT - De vierde editie van het Klinktoernooi is evenals vorig jaar een prooi geworden van het Sliedrechtse Merwede. De finale tegen gastheer Albatros werd in een boeiend duel met 18-22 gewonnen door de titelverdediger. De wedstrijd om de 3e plaats werd gewonnen door het Antwerpse Sikopi dat Kinderdijk met 12-24 afdroogde.

Aan het begin van de middag vonden de eerste wedstrijden van het toernooi plaats waarin Albatros nipt Sikopi versloeg (19-18) en Merwede Kinderdijk met 15-22 klopte. Terwijl de toernooideelnemers een broodje met soep verorberden speelden het 2e seniorenteam en A1 ook tegen Merwede. A1 had de zaalvorm al prima te pakken en won ruim terwijl het 2e een mooie voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen (20-20).

In de avonduren vonden de finalewedstrijden plaats waarvoor behoorlijk wat publieke belangstelling was. Thuisploeg Albatros leidde in de finale tegen Merwede bij rust nog wel met 10-7, maar het begin van de tweede helft was duidelijk voor die Sliedrechters die een 11-15 voorsprong namen. Albatros knokte zich naar 16-16 terug, maar het eindschot was voor Merwede die de wisselbeker opnieuw mee naar huis mocht nemen. Voorzitter Max van de Pol deelde de prijzen uit waaronder geldcheques beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Ingenieursbureau Klink.

Eerder op de dag werd er door een aantal Albatrosteams al geoefend in de Walburghal. D1 speelde een nuttige wedstrijd tegen Tempo en won met 12-8, C2 versloeg Oranje Wit C2 met 8-1 en B1 had in PKC B2 een geduchte tegenstander die met 17-14 geklopt werd. D4 reisde helemaal naar Maasdijk en kwam tegen Dijkvogels D2 met 3-0 achter om toch met 4-5 te winnen. A2 verloor van Maassluis A2.
Komende zaterdag zijn er opnieuw veel oefenwedstrijden waaronder een aantal tegen buurman Conventus. De seniorenselectie oefent bij KOAG in Krimpen a.d. IJssel en heeft dan nog de kans om de puntjes voor de zaalcompetitie op de i te zetten. Deze start op 24 november met een thuiswedstrijd tegen Maassluis.

Fotobijschrift:
De aanvoerders van de deelnemers aan het Klinktoernooi poseren met hun cheque (foto: ckv Albatros)

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.