Stichting Anders: 'Victoria fiets overwint'

15 november 2018 door Hennie van der Zouw
Stichting Anders: 'Victoria fiets overwint'

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT - Een vrouw uit Zwijndrecht woont in een rijtjeshuis met haar kinderen. Ze heeft gezondheidsproblemen en had al eerder hulp van Stichting ANDERS ontvangen. Essentiële zaken zoals kleding, schoenen, een laptop en laminaat werden voor haar geregeld. Mevrouw is een echte dierenliefhebber daarom deed zij graag hiervoor iets moois terug. Zij bedacht een originele Pay it Forward en richtte een dierenvoedselbank op in haar buurt.

Hoe kom ik op school?
Mevrouw heeft een zoontje van tien die op een school voor speciaal onderwijs zit aan de andere kant van Zwijndrecht. Helaas heeft zij geen auto of fiets. Haar oudere zoon heeft wel een auto maar hij werkt in ploegendienst en kan zijn broertje niet regelmatig naar school brengen.

Mevrouw had al gekeken naar bijzonder vervoer met een speciaal busje via de school, maar zij woont een halve kilometer te dicht bij school om hiervoor in aanmerking te komen. Haar zoontje maakt al gebruik van zwemlessen via de Stichting Leergeld Drechtsteden zodat dit budget al op is. Mevrouw heeft door omstandigheden geen financiële middelen om zelf een fiets te kopen. Zij moet nu steeds een ouder van de schoolklas vragen om haar zoontje naar school te brengen en weer op te halen. Dit ervaart zij als lastig en vervelend. Haar oudere zoon kan slechts af en toe rijden. Bovendien is het belangrijk voor haar zoontje om zelf naar school te fietsen. Dit vergroot zijn gevoel van zelfstandigheid. Hij wordt tenslotte binnenkort elf.

Fietsenwinkel steekt helpende hand uit
Mevrouw belde met Stichting ANDERS om een oplossing voor dit probleem te zoeken. Selfet van den Bosse, stagiaire bij Stichting ANDERS nam deze hulpvraag op zich en ging er mee aan de slag. Tevens maakte zij de bijbehorende foto. Selfet belde met partner Wouter van Voogt Tweewielers uit Papendrecht. Deze prima bereikbare fietsenzaak ligt in de wijk Wilgendonk. Wouter nam goed de tijd om deze hulpvraag aan te horen en voelde zich meteen geroepen om bij te springen. Vrij snel volgde zijn reactie en stond er een geschikte fiets klaar. Een mooie 28 inch fiets van het merk Victoria!

Familie blij met tweewieler
Mevrouw kwam met haar oudere zoon naar Papendrecht om de fiets bij Voogt Tweewielers op te halen met de bedoeling om haar zoontje thuis te verrassen. Mevrouw was hartstikke blij en gaat weer graag iets terug doen. Naar een haalbare Pay it Forward wordt nog gezocht waarbij rekening wordt gehouden met haar gezondheid. Ook deze keer wist Stichting ANDERS een oplossing te vinden waar de hulp van andere instanties stopt.

Dit verhaal is geschreven door vrijwilliger Richard Koekkoek

De foto’s bij dit verhaal zijn gemaakt door Selfet van den Bosse, stagiaire bij Stichting ANDERS

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.