Kindcentrum Het Akkoord scheidt afval

21 november 2018 door Hennie van der Zouw
Kindcentrum Het Akkoord scheidt afval

ZWIJNDRECHT - In welke afvalcontainer hoort welk afval? Op die vraag kregen de kinderen en de leerkrachten van kindcentrum Het Akkoord op een verrassende wijze antwoord van de kinderen van groep 8, ieder vanuit een blauwe, groene of oranje afvalbak. Hiermee gaven ze het startsein voor de pilotactie ‘Afvalvrije School’ op dit kindcentrum van PIT kinderopvang & onderwijs.

Mirjam Kok, teamleider van Het Akkoord: “Tot vandaag hadden we alleen restafval en hielden we alleen papier apart, vanaf nu wordt ook al het plastic-, blik- en gft-afval van ons kindcentrum gescheiden ingezameld en opgehaald zodat de bruikbare grondstoffen die erin zitten kunnen worden hergebruikt. Van peuterspeelgroep tot groep 8 besteden we veel aandacht aan duurzaamheid, milieu, klimaat en bedreigingen daarvan, zoals de plastic soep. Dat we daar met elkaar zelf ook wat aan kunnen doen, maken we met deze actie zichtbaar. Bovendien is jong geleerd, oud gedaan. Door afval gescheiden weg te gooien en te streven naar zo min mogelijk restafval maken we de kinderen er ook van bewust dat afval waardevolle grondstof is waar je weer nieuwe dingen van kunt maken.”

De pilotactie is een initiatief van de gemeente Zwijndrecht en afvalverwerkingsbedrijf HVC. Namens HVC deelden afvalcoach Astrid en vuilniswagenbestuurder Joyce in alle groepen een kleine gft-bak, een papierbak en een restbak uit. De bestaande prullenbakken zijn voortaan voor plastic, drinkpakjes en blikafval. Verder gaven de HVC-dames op iedere groep een korte uitleg over grondstoffen en afvalscheiding en mochten de kinderen daarna buiten een kijkje in de vuilniswagen nemen.

Op de foto’s:
Boven: Kinderen van groep 8 van kindcentrum Het Akkoord gaven op een verrassende wijze antwoord op de vraag welk afval in welke container moet.

Hieronder: Ook de kleuters kregen van afvalcoach Astrid en vuilniswagenbestuurder Joyce verschillende afvalbakken om afval gescheiden in te zamelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.