Huizenbezitter vernieuwt sloten te weinig

23 november 2018

ZWIJNDRECHT - Bijna de helft van de Nederlanders die al langer dan vijftien jaar in hetzelfde huis wonen, heeft het slot van zijn huisdeur nog nooit vervangen. Dit valt op te maken uit het onlangs gehouden onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Dit is koren op de molen van diegenen die door in te breken in hun levensonderhoud voorzien, want je maakt het hen zo een stuk makkelijker. Wanneer je het slot de laatste vijf jaar niet hebt vervangen, staat een inbreker binnen drie minuten binnen.

Maak je huis veiliger
Inbrekers gebruiken steeds geavanceerdere methoden om een huis binnen te dringen en het is zaak hierop voorbereid te zijn. Je kunt je huis veiliger maken door het voor ongenode gasten lastiger te maken je huis binnen te komen. Door de sloten van de huisdeuren te (laten) inspecteren en, indien nodig, te vervangen door een slotenmaker. Alleen al het zichtbare feit dat dit gebeurd is – een inbreker ziet in één oogopslag of het weinig of veel moeite kost om in te breken – kan ervoor zorgen dat een huis veel minder inbraakgevoelig wordt. Om de huizenbezitters te helpen om hun huis te voorzien van een adequate beveiliging, zijn er twee keurmerken gecreëerd: PKVW en SKG. Wanneer de nieuw aangebrachte sloten één van deze keurmerken heeft – sommige hebben zelfs beide keurmerken – is een huis goed beschermd tegen inbraak. Al is een 100 procent beveiliging helaas nooit te garanderen.

Wapen je tegen inbraak
Ondanks het feit dat er minder ingebroken wordt, is het van groot belang je zo goed mogelijk hiertegen te wapenen. Naast het aanbrengen van nieuw, gedegen hang-en-sluitwerk, is het – mocht het toch komen tot een inbraak – belangrijk om een goede inboedelverzekering te hebben. De geldelijke waarde van de gestolen spullen wordt hiermee in ieder geval (geheel of gedeeltelijk) vergoed. En dat is in ieder geval, naast alle ellende van dien, een pleister op de wonde. 

Doel stichting Nationale Inbraakpreventie Weken
De stichting Nationale Inbraakpreventie Weken beoogt de woningbezitters het belang van een goede inbraakpreventie te laten inzien. Hiermee wil ze bevorderen, dat de doelstelling van het ministerie van  Justitie en Veiligheid (JenV) om het aantal inbraken en pogingen hiertoe wezenlijk te verminderen, gehaald wordt. De stichting voert hiervoor, in nauwe samenwerking met JenV en het Verbond van Verzekeraars, tweemaal per jaar campagne.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.