Wisselend succes voor Albatros in eerste competitieweekend

26 november 2018 door Hennie van der Zouw
Wisselend succes voor Albatros in eerste competitieweekend

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag is de zaalcompetitie van start gegaan voor de korfballers van Albatros. Tegenvallend waren de nederlagen van senioren 1 en senioren 3 en het gelijke spel van B1, maar prima overwinningen waren er voor senioren 2, senioren 4 en 5, A1 en C1.

Het thuisprogramma in de Develsteinhal werd om 9 uur geopend door E3 en E4 die hun eerste wedstrijd wisten te winnen. E3 klopte Vriendenschaar E2 met 6-4 en E4 rolde PKC E6 met 17-2 op. Na een pauze werd het korfbalprogramma herstart met de Hoofdklassewedstrijd tussen de C1-teams van Albatros en het Eindhovense DSC. De Eindhovenaren namen makkelijk scorend een 1-4 voorsprong en ook bij 4-8 leek het verschil in schotkracht nog groot. Het team van Margreet gooide de schroom echter van zich af, ging energieker spelen en maakte gebruik van de geboden ruimte. Bij rust was het verschil minimaal (8-9) en na rust ging de thuisploeg erop en erover. De frustratie bij de gasten nam toe en uitte zich in onbehoorlijk bedrag. Albatros werd hierdoor steeds sterker en wist de wedstrijd met 18-14 naar zich toe te trekken.

Albatros 2 zette de ingezette lijn door en kwam energiek binnen de lijnen tegen Maassluis 2. Dankzij een prima inzet en een geweldige rebound werden de gasten met 20-16 opzij gezet. Na rust rammelde Maassluis nog even aan de deur, maar de iets mindere fase werd weer gevolgd door een betere waarbij met name de Albatrosheren excelleerden in sprongkracht en goochem.

Ook het vlaggenschip startte prima in haar eerste wedstrijd en legde Maassluis na 1-2 haar wil op. Bij 7-2 en 10-6 leek er geen vuiltje aan de lucht. Een akkefietje met arbiter Van den Beukel, die de jurytafel wenste te negeren terwijl er door hen een wisselfout was vastgesteld, bleek de inleiding voor een mindere periode. Er volgde een rommelige fase met strafworpen en vrije ballen en de rust brak aan bij 15-14. Na rust scoorde captain Mattijs als enige Albatrosser in de eerste 10 minuten en toen had Maassluis inmiddels al zeven keer doel getroffen. Bij 19-21 ging het thuispubliek er nog even voor zitten, maar teveel persoonlijke fouten en een tegenstander in een flow betekenden een onverwachte 22-27 nederlaag voor de ploeg van de boze Rutger Sijstermans. Volgende week reist de selectie naar Rust Roest en dan moet het wat het eerste betreft veel beter.

A4 herstelde de positieve thuisscore met een keurige wedstrijd en een 7-4 overwinning op Sporting Delta A4 en senioren 4 had in Leon Hartog haar topscorer (9x) in de met 29-13 gewonnen wedstrijd tegen Keep Fit 2.

Albatros 3 speelde een goede wedstrijd bij RWA 3, maar verzuimde bij 10-12 verder afstand te nemen. In plaats daarvan prijkte er plots een 14-12 achterstand op het scorebord. Albatros hees zich weer naast de Albrandswaarders maar miste net teveel ballen om een punt uit het vuur te slepen (18-17). Het in het wedstrijdkorfbal debuterende vijfde seniorenteams startte met een 14-16 overwinning op KCC 6 en A1 versloeg KOAG A1 met 14-19. B1 kwam bij GKV niet in haar spel en bleef scorend ver onder de maat en haar eigen standaard. De ploeg van Kees en Caroline moest genoegen nemen met een 7-7 puntendeling.

C2 reisde helemaal naar Seolto in Vlissingen om daar met 13-7 op de broek te krijgen. D1 verloor met 12-5 van titelkandidaat Nieuwerkerk D1, E1 wist niet te winnen van Vriendenschaar E1 en F1 ging met 9-7 ten onder tegen PKC F5. Wel was er zaterdag winst voor senioren 7, D4, E2, E6 en F4.

Fotobijschrift: Team van de week E3 kreeg bezoek van de spelers van het eerste

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.