Eerste puntverlies voor Pelikaan in thuiswedstrijd tegen Drechtstreek

26 november 2018 door Hennie van der Zouw
Eerste puntverlies voor Pelikaan in thuiswedstrijd tegen Drechtstreek

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT - Na vier opeenvolgende thuisoverwinningen verspeelde Pelikaan afgelopen zaterdag de eerste punten in een thuiswedstrijd. De 1-1 werd met gemengde gevoelens ervaren zowel door Pelikaan als tegenstander Drechtstreek. Pelikaan was veel sterker dan Drechtstreek dat na het ontslag van trainer Munoz een gedaantewisseling heeft ondergaan en opeens punten gaat pakken. Tot de 24e minuut waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waarbij Pelikaan gevaarlijker was.

Maar toch werd het plots 0-1 toen Erwin van Dis, normaal gesproken een balvaste speler, de bal in een rondspeel situatie volkomen verkeerd raakte en de Drechtstreek-aanvaller alleen op keeper Jeroen de Veij afging en beheerst de 0-1 scoorde. Daarna was het alleen maar Pelikaan wat de klok sloeg. Na één minuut schoot Ruben de Raad voor een leeg doel over, 4 minuten later een afgekeurd doelpunt  van Jesse de Raad vanwege het duwen van de keeper, een goede kopbal van Rowdy Nossent net over en nog een kopkans voor Ruben de Raad die net overging.

De grootste mogelijkheid om tot 1-1 te komen werd door Drechtstreek zelf veroorzaakt. Een vrije trap van Jermain Bebrout werd door een verdediger van Drechtstreek achter zijn eigen doelman gekopt maar de bal sprong via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. Derhalve 0-1 met de rust.
Voordat Pelikaan aan een hernieuwd offensief begon moest eerst keeper Jeroen de Veij zijn kunsten vertonen want na een snelle uitval van Drechtstreek in de 3e minuut na rust, het handelsmerk van Drechtstreek deze middag, redde hij Pelikaan voor een grotere achterstand door een kopbal van Drechtstreek fantastisch uit zijn doel te ranselen. Daarna was het Pelikaan dat met alle macht probeerde de gelijkmaker op het scorebord te krijgen.

Eén minuut na die kans voor Drechtstreek waren het achtereenvolgens Jermain Bebrout  met een kans en drie minuten daarna Bart van Muijen die een kopbal afvuurde op het Drechtstreek-doel maar zonder resultaat. Dan eindelijk in de 70e minuut de 1-1. Een heerlijke steekbal van Roy Weber op Adilson Dias de Barros die bijna vanaf de achterlijn voorzette en in een rommelige situatie was het uiteindelijk Rowdy Nossent die de bal achter de Drechtstreek-keeper wist te krijgen: 1-1. Op dat moment dacht iedereen dat Pelikaan zou doordrukken maar het was juist Drechtstreek dat kort na de gelijkmaker twee keer gevaarlijk was. Maar het laatste kwartier ging Pelikaan volop in de aanval, het ging spelen met drie verdedigers en een versterkte aanval maar na kansen van Jordy van Buren, alleen voor de keeper net over, schot van Bart van Muijen wat uitstekend werd gered door de Drechtstreek-keeper en in blessuretijd een scrimmage waarbij iedereen dacht dat Pelikaan zou scoren maar de Drechtstreek gooiden zich letterlijk voor de bal om de 2-1 te voorkomen.

Pelikaan speelde over het algemeen een goede wedstrijd maar kon de winnende goal niet maken die zeker verdiend zou zijn geweest want als er één ploeg zou moeten winnen dan was het Pelikaan. Door pech en net niet scherp genoeg te zijn bleef Pelikaan achter met toch wel een kater waar op een overwinning gerekend was.

Deze spelers stonden in het veld: Jeroen de Veij, Jesse de Raad (66, Jesper Nossent), Erwin van Dis, Bart van Muijen, Adilson Dias de Barros, Rowdy Nossent, Roy Weber, Nick de Veij (83, Jefffrey Nossent), Jordy van Buren, Ruben de Raad (61, Stefano Garcia Tavares) en Jermain Bebrout.

Foto van Karin van Buren

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.