De Lindt haalt zes punten op in Hardinxveld

26 november 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Voor zowel het eerste als het tweede elftal van Groote Lindt stond er zaterdag een uitwedstrijd bij Hardinxveld op het programma.  In de vroege middag behaalde het tweede elftal door een prachtige vrije schop van Robin de Boer de eerste overwinning van het seizoen (0-1).  Daarna was het de beurt aan Groote Lindt 1 om het goede voorbeeld te volgen.

Het was echter Hardinxveld dat de toon zette in de eerste helft, waarin de Lindt maar mondjesmaat onder de druk van de tegenstander uit kon komen.  Af en toe kwamen de mannen uit Zwijndrecht er gevaarlijk uit, maar het was Hardinxveld dat de grote kansen kreeg. Mede door een goed keepende Raymond Klootwijk bleef het 0-0 tot aan het rustsignaal.  Na rust een agressiever Groote Lindt dat de tegenstander veel minder ruimte gaf, het spel dicteerde en daarmee onmiddellijk diverse kansen creëerde.

Terwijl het wachten op de 0-1 was, was het Hardinxveld dat na een 25 minuten, totaal tegen de verhoudingen in, het openingsdoelpunt maakte. Een slappe vrije schop dwarrelde tussen diverse spelers zomaar in het doel.  Dit had het kantelpunt kunnen zijn, maar de Lindt beschikt over karakter en gooide er direct een schepje bovenop. Onder leiding van de ongelooflijk hard werkende Kevin van Pelt liet de ploeg zien waarom het mede aan de leiding staat in de fantastische 3e Klasse C.

5 minuten (!) na de gelijkmaker gaf het scorebord 1-2 aan.  Eerst was het Kevin van Pelt die de bal veroverde, hard uithaalde en de gelijkmaker scoorde.  Kort daarna kreeg de Lindt een terechte strafschop en was het Michael Slingerland die dat kansje wist te benutten.  In een paar minuten had de Lindt de schade al weer gerepareerd.  Hardinxveld perste er op het eind nog wel een “alles-of-niets” offensief uit, maar het was de Lindt dat met de vele counters die het nog kreeg eigenlijk de 1-3 had moeten aantekenen.

Al met al een belangrijke overwinning want hiermee houdt het team van Serge van den Hurk gelijke tred met Arkel.  Beide teams staan met 18 punten op de gedeelde 1e plaats en laat het nu volgende week Groote Lindt – Arkel zijn.  Een heuse topper op Bakestein, waarbij de winnaar alleen aan kop zal komen te staan.  Kortom, een mooie voetbalmiddag in Hardinxveld waar Groote Lindt 6 belangrijke punten mee naar Zwijndrecht kon nemen.