13 sollicitanten voor burgemeesterschap Zwijndrecht

28 november 2018 door Hennie van der Zouw
13 sollicitanten voor burgemeesterschap Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Voor het burgemeesterschap van Zwijndrecht hebben 13 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting begin juni 2019 in functie treden.

De sollicitanten – dertien mannen – variëren in de leeftijd van 40 tot 61 jaar. Onder hen heeft een aantal ervaring in het openbaar bestuur, anderen komen uit het bedrijfsleven of anderszins.

De commissaris voert de komende maanden gesprekken met de sollicitanten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie, dat is een afvaardiging van de gemeenteraad, over zijn bevindingen. De commissaris streeft naar een breed samengestelde, hoogwaardige selectie. De vertrouwenscommissie voert vervolgens gesprekken met de geselecteerde kandidaten. De vertrouwenscommissie doet een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. De gemeenteraad zal naar verwachting medio april 2019 twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor één van beide kandidaten. In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen.

Vorige week werd bekend dat burgemeester van Zwijndrecht, Dominic Schrijer, per 1 februari 2019 benoemd is als voorzitter van de BLN-Schuttevaer. Om die reden zal de commissaris in overleg met de fractievoorzitters met ingang van 1 februari 2019 een waarnemend burgemeester benoemen die zal aanblijven tot het moment waarop de vacature van de kroonbenoemde burgemeester is ingevuld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.